Benediktínske vajíčka - Benedictine Eggs (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Ked som robila v Sydney v restauracii, toto jedlo sme podavali na ranajky. Bolo velmi oblubene.
1 porcia |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si urobime Holandsku omacku. Cele cierne korenie si rozdrvime. Zalejeme octom a vodou. Dame na sporak a nechame prevriet. Maslo si rozpustime a zbavime ho mliecneho roztoku, takze nam zostane iba mastna cast.
- Do misky si dame zltok a precedenu prevarenu vodu s octom a korenim. Hrniec s vodou si dame na kraj sporaka. Voda v nom nesmie vriet iba ma byt tepla. Na hrniec si polozime misku a zltok slahame, pokym nezhustne.
- Ked omacka zhustla odlozime ju zo sporaka. Velmi pomaly prilievame upravene maslo a stale slahame. Nakoniec este podla chuti posolime a okorenime. Mnozstvo omacky je na dve porcie.
- Anglicku muffinu si rozrezeme napoly a otoustujeme. Pomazeme maslom.
- Na to ulozime platky sunky.
- Na sunku ulozime vajicka ktore sme rozbite uvarili vo vode.
- Vajicka polejeme Holandskou omackou a posypeme posekanou petrzlenovou vnatkou. Na chvilku dame zapiect pod gril.
- Priprava vajicok; Do vacsieho hrnca dame varit vodu s lyzicou octu. Ked bude voda vriet, pomiesame ju, aby vznikol v jej prosdriedku otvor v tvare lievika. Do tohoto lievika opatrne vylejeme rozbite vajce. Vajce povarime 2-3 minuty.