Komentáre k receptu:
  • farbuska - fotkaFarbuska 6. júla 2018 o 16:13

    Vďaka za tento recept, polievka je iste chutná a urobím ju. V Bratislave majú niekedy okru v predajni Yeme, mrazenú skúste v niektorých orientálnych obchodoch. Je to veľmi chutná zelenina, napr. aj vyprážaná.
    @zareaguj
  • terinka55 - fotkaTerinka55 6. júla 2018 o 16:22

    Polievka vyzerá veľmi chutná a aj Marlon je na zjedenie
    @zareaguj
     1x douglas
  • kuko95 - fotkaKuko95 6. júla 2018 o 20:40

    ten psik je absolutne dokonaly :) a polievka super
    @zareaguj
     1x gabhus
  • používateľ nemá avatar123 6. júla 2018 o 20:59

    Som "polievková", ale priznám sa, mne to pripomína kurací vývar a na kurací vývar na smotane nemám odvahu, aj keď smotanové polievky mám rada. Ale, keby som tam pridala nejaký ten zemiačik, už by to bolo o niečom inom... aj keď nie práve úplne tento recept... A ten havino je naozaj zlatučký, brala bych ho...
    @zareaguj
  • mijaita - fotkaMijaita 6. júla 2018 o 22:54

    @123 proc nemas o odvaze? Jinak se k novemu receptu nedostanes! Udelej vyvar a dej do misky a pridej smetanu a ochutnej. Pak uvidis jestli uvaris takovou nebo ne. Ja vim, ze je to fantasticka polivka @Eldina :-) Uz se na ni tesim!
    @zareaguj
  • mijaita - fotkaMijaita 7. júla 2018 o 07:55

    oprava textu: @123 proč nemáš odvahu?
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 7. júla 2018 o 08:08

    Pěkný recept! Před mnoha lety jsem podobnou polévku vařila, má nezaměnitelnou chuť. Ale je to silná polévka, proto @123 rozumím. @Eldina dala bych testovací vzoreček z tvé dílny, určitě by mi chutnalo. Marlon nemá chybu, vypadá jako ovečka mixnutá ledním medvídkem, krásný pejsek! A moudrý, být v kuchyni u zdroje sa oplatí. Na plody jedlého ibišku hledím snad prvně. Díky za sdílení!
    @zareaguj
     1x gabhus
  • bubaya - fotkaBubaya 7. júla 2018 o 16:13

    Polievka je to výborná, treba vyskúšať, ako radí Haji...omama robí takú istú, ale dáva majorán miesto petržlenu. Tiež som do taniera prvý krát kukala, ako Marlon do mobilu, ale oplatilo sa okoštovať.
    @zareaguj
     2x haji, pivonka
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 7. júla 2018 o 18:13

    No, ja celkom chápem @123 , kedysi, dávno sme boli v Bulharsku a raz nám na obed dali práve takúto polievku, no my, Slováci sme boli výnimka, nezvyknutí na kurací mliečny (smotanový) vývar, ani sme ho nedojedli, bolo nás viac takých.....no možno teraz, neviem.....chute sa rokmi menia. Inak, mliečne polievky, ale tie nakyslo, mám rada.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarZinnajdha 7. júla 2018 o 20:13

    okru u nás nedostať, ale semienka možno kúpiť. Tento rok som nestihla nasiať, ale minulý rok som mala aj úrodu. Jedla som ju iba ja, surovú, nik iný nechcel. Má veľa prospešných látok. Pekný recept.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarZiegelfeld1968 8. júla 2018 o 15:42

    @Evanaaa (7.7.2018 18:13)

    A čo ti hovorí kuracie na smotane? Ani to Slováci nejedia? to je to isté,len tá balkánske je varené na spôsob polievky. Keď som v cudzine tak sa musím prispôsobiť domácej kuchyne, ani Bosniaci by nevýskali nadšením nad bryndzovými haluškami, ktoré na prvý pohľad pripomínajú*****. Ako poznám Čechov a Slovákov tak tú polievku istila kopa vyprážaných rezňov a paštét Hamé.
    @zareaguj
     2x kimlo, pivonka
  • používateľ nemá avatarZiegelfeld1968 8. júla 2018 o 15:45

    @123 (6.7.2018 20:59)
    A kto ti bráni pridať tam zemiaky? Inak tie zemiaky by tam ozaj pasovali. Uvarím to aj s nimi
    @zareaguj
  • elena - fotkaElena 8. júla 2018 o 19:15

    Tá smotana s vajcom sa len normálne pridá do polievky?
    @zareaguj
  • radox1 - fotkaRadox1 9. júla 2018 o 11:21

    len zovriet?tu muku netreba poriadne prevarit?
    @zareaguj
  • denyany - fotkaDenyany 9. júla 2018 o 21:45

    Na Balkáne sa takto varí kuracia polievka bežne. Konkrétne to poznám z Bulharska. Nie som polievková a ani hydinu veľmi nemusím, takže som ju nejedla. Bulharom sa zas zdal čudný náš číry kurací vývar s cestovinou. Pozerali udive do tanierov a medzi sebou si šepkali, či do tej polievky nezabudli dačo pridať..
    @zareaguj
     1x kimlo
  • používateľ nemá avatarRadost 9. júla 2018 o 22:03

    ...píšeš-aj malý Marlon mi robil spoločnosť-a ja hneď-že bol u teba Sagan so synom..hihihihi
    polievku urobím..
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarRadost 9. júla 2018 o 22:05

  • pivonka - fotkaPivonka 12. júla 2018 o 16:22

    V podstate taký vylepšený kurací vývar a mne sa to vylepšenie veľmi páči. Uvarím si ju a naskore. Aspoň do seba dostanem zeleninu, keď sa mixuje, lebo v kuraciu jedávam len s vložkou.
    @Denyany , Keď som bola prvý raz v Bulharsku (ako to len bolo dávno), po dlhej ceste vlakom sme si zašli do dobrej reštaurácie na obed a dali hovädziu polievku. Bola číta a ako vložka kúsok vareného hovädzieho mäsa a malý zemiak. Rozmýšľala som, že ako to mäso budem lyžicou jesť a tak som najprv zjedla vývar, že v krajnej núdzi použijem vidličku a nôž. Nebolo treba, mäsko bolo mňkké a šťavnaté, pochutila som si.
    @zareaguj
     1x denyany
  • mijaita - fotkaMijaita 12. júla 2018 o 20:32

    @Denyany ta hovezi polevka se vari v Kolumbii a je vynikajici.
    Tady je recept

    » varecha.pravda.sk/recepty/vyvar-z-hoveziho-zebra-caldo-de...
    @zareaguj
  • alex37 - fotkaAlex37 13. júla 2018 o 14:39


    túto polievku mám veľmi rada. Svorka z BG ju varí takto isto :-) Bamja je u mňa tiež veľmi obľúbená /na rajčinách, cibuli a cesnaku/ Skvelo si navarila.
    @zareaguj
  • pivonka - fotkaPivonka 13. júla 2018 o 15:30

    Tak som uvarila a bola dobrá aj pekná, kým som do jej nedala kyslú smotanu. Aj som to tušila, ale nový recept sa snažím presne dodržať. Rusi vedia, prečo si kopček kyslej smotany dávajú na boršč až na tanier. Áno, zrazila sa.
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist