BeBe rezy (fotorecept)

Autor receptu: mista

Tento recept mám od svojej učiteľky, ešte zo ZŠ, z hodín varenia. Robím ho často, u nás doma totižto ide na dračku... A preto sa chcem s týmto receptom s Vami podeliť. :)

10
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Tento recept je veľmi jednoduchý a navyše veľmi chutný. Často sa stáva, že tento recept rovno zdvojím. Aspoň mi to pekne vyjde. 1 celé mlieko a celé maslo... No takže začneme pripravením surovín.
  2. Teraz začneme prípravou pudingu, klasicky, podľa návodu na obale. S tým rozdielom, že nepridáme cukor, ale dáme iba vanilikový cukor.
  3. Keď je puding hotový, tak ho necháme chladnúť. Medzitým si pripravíme maslovú časť. Je dobré, aby maslo nebolo vytiahnuté rovno z chladničky, ale aby bolo trošku mäkšie. No a tu prichádza na rad aj otázka, či je lepšie použiť maslo alebo heru? Ja som zvyknutá používať maslo, doma nám to viacej chutí a je to menej umelé. Ale ak uprednostňujete heru tak sa nič nedeje. Takže maslo si vyšľaháme s cukrom a potom pridáme žltko. Dbáme o to, aby bolo maslo dobre rozšľahané.
  4. Ak je puding vychladený, tak ho postupne, za stáleho šľahania mixérom, pridávame po lyžičkách. Naozaj je dôležité, aby bol puding vychladený.
  5. Získame pekný jemný krém, ktorý si rozdelíme na 2 časti (ja osobne uprednostňujem potom pokrývať koláč bielym krémom, takže si nechám väčšiu polovicu) a do jednej pridáme kakao. Zamiešame.
  6. Nasleduje skladanie keksov. Odporúčam si pripraviť dostatok miesta, aby ste keksy mali kam ukladať. Ja používam drevenú dosku, na ktorú sa keksy v pohode zmestia. :) Ukladanie zaberie asi najviac času, chce to však len cvik. A keksy ukladáme takto: biely keks, biely krém. Tmavý keks, tmavý krém. A na doske ich ukladáme vedľa seba, mierne šikmo.
  7. Keď už máme všetky keksy naukladané, zakryjeme ich krémom. Tie potom necháme cez noc stuhnúť v chladničke (ja dávam na balkón).
  8. Na druhý deň vyberieme a môžeme podávať. Krájame šikmo. A tu môžete vidieť, ako sa keksy krásne napučia a spoja.
  9. Prajem Vám dobrú chuť! :) Je to môj prvý pridaný recept, dúfam, že sa Vám bude páčiť. Budem rada ak potom napíšete, ako sa Vám rezy podarili a či chutili... :)