Bažantí šalát s prepeličím vajíčkom a carpacciom z červenej repy

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Bažanta opláchneme a dáme variť s koreňovou zeleninou, cibuľou, zelerom, pórom a petržlenovou vňaťou. Pridáme čierne a nové korenie a pomaly tiahnutím varíme asi 3 hodiny.
  2. Vychladnutého uvareného bažanta vykostíme. Mäso a zeler nakrájame na malé kúsky, zmiešame s majonézou, troškou horčice, osolíme a okoreníme a pridáme pár kvapiek octu. Šalát ochutíme podľa vlastnej chuti a dáme zachladiť.
  3. Prepeličie vajíčka dáme variť do vriacej vody na 4-5 minút, po uvarení ošúpeme a prerežeme na polovičky.
  4. Carpaccio z repy: Repu ošúpeme a surovú ju nakrájame na jemné plátky – pre krajší vzhľad vykrojíme formičkou do tvaru kolieska. Repu dáme variť do červeného vína, pridáme trochu soli, cukru a badián. Keďže repa je dosť tvrdá, varíme 45 – 60 minút. Po uvarení repu vytiahneme a zvyšok vína zredukujeme. Po vychladnutí repu dáme na tanier, ozdobíme bylinkami a prelejeme olivovým olejom s balzamikom.