Bazalkové ravioly plnené syrom a šampiňónmi (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Som milovníčkou talianskej kuchyne a tak cestoviny na rôzne spôsoby sú u nás na tanieri veľmi často. Keďže ravioly alebo torteliny ako polotovary za veľa nestoja, pripravujem ich doma s rôznymi plnkami. Tentokrát šampiňóny a syr, nesmie chýbať olivový olej, bazalka a parmezán alebo grana padano.

4
porcie
60 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z múky, vajec, soli, olivového oleja a vody urobíme polotuhé cesto.
  2. Pripravené cesto prikryjeme miskou a necháme odpočívať asi pol hodiny.
  3. Kým nám cesto odpočíva, pripravíme si plnku: na oleji, cibulke a cesnaku opražíme pokrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme. Do vychladnutej masy prídáme všetky ostatné ingrediencie a premiešame.
  4. Odpočinuté cesto trochu vyvaľkáme a na polovicu rozložíme posekanú čerstvú bazalku. Preložíme druhou polovicou cesta a vyvaľkáme.
  5. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2mm.
  6. Vykrajujeme kolieska. Na vykrojené koliesko dáme guličku pĺnky a prikryjeme druhým kolieskom cesta. Okraje dobre postláčame.
  7. Zleepené ravioly môžeme ešte vykrojiť ozdobným krúžkom, ale nie je to nutné. Je to už len také vyšperkovanie.
  8. Pripravené ravioly.
  9. Ravioly potom uvaríme v slanej vode. Po vyplávaní na povrch asi 5 minút veľmi slabým varom.
  10. Pred podávaním ich trochu opražím na olivovom oleji s plátkami cesnaku. Podávame na teplom tanieri posypané parmezánom(grana padano)a čerstvou bazalkou. Tak to mám rada ja. Alebo na paradajkovej omáčke, ako to má rád môj manžel. Recept na omášku som na Vareche už uviedla.