Dusená kapusta
Bavorská kapusta so zemiakovými šúľkami
Autor receptu: simi711
Rýchla, ľahká večera alebo obed aj pre vegetariánov.
Postup
- Zemiakové šúľky:
V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, najemno postrúhame, pridáme hrubú múku, vajce, soľ, štipku muškátového oriešku a vypracujeme cesto.
Z cesta tvarujeme šúľky asi 8 x 2, 5 cm dlhé, ktoré vyprážame v oleji.
Mne vyšlo 24 šúľkov.
- Kapusta: Kapustu pokrájame, posypeme soľou a necháme postáť .
Na masle osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme cukor, necháme jemne skaramelizovať.
Pridáme pokrájanú kapustu, podlejeme vývarom, pridáme rascu, bobkový list a dusíme. V polovici dusenia pridáme postrúhané jablko a víno. Keď je kapusta mäkká, pridáme brusnicový džem a dochutíme ovocným ocotom a chvíľu ešte podusíme.
- Niektoré ingrediencie treba pridávať v menších množstvách postupne podľa chuti (vývar, víno, ocot).