Dusená kapusta

Bavorská kapusta so zemiakovými šúľkami

Autor receptu: simi711

Rýchla, ľahká večera alebo obed aj pre vegetariánov.

5
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiakové šúľky: V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, najemno postrúhame, pridáme hrubú múku, vajce, soľ, štipku muškátového oriešku a vypracujeme cesto. Z cesta tvarujeme šúľky asi 8 x 2, 5 cm dlhé, ktoré vyprážame v oleji. Mne vyšlo 24 šúľkov.
  2. Kapusta: Kapustu pokrájame, posypeme soľou a necháme postáť . Na masle osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme cukor, necháme jemne skaramelizovať. Pridáme pokrájanú kapustu, podlejeme vývarom, pridáme rascu, bobkový list a dusíme. V polovici dusenia pridáme postrúhané jablko a víno. Keď je kapusta mäkká, pridáme brusnicový džem a dochutíme ovocným ocotom a chvíľu ešte podusíme.
  3. Niektoré ingrediencie treba pridávať v menších množstvách postupne podľa chuti (vývar, víno, ocot).