Bavorská hubová smotanová omáčka so žemlovou knedlou
Autor receptu: archaa
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Najprv zacneme knedlou.
Pecivo nakrájame a spojíme v mise s vajíckami a mliekom. Pridáme muskátový oriesok a dôkladne rukou premiesime.
- Na troche masla speníme cibulku a vychladnutú pridáme spolu s nasekanou petrzlenovou vnatou do misy k pecivu. Osolíme, okoreníme, dobre premiesame a necháme odpocívat 20 minút.
- Na omácku si pripravíme do hrnca zeleninový vývar a pockáme kým zovrie. Zmensíme plamen na najslabsí a vlozíme susené huby, ktoré v nom necháme 20 minút varit, ale vývar uz neprivádzame do varu. Potom ten vývar scedíme (ale zachytíme si ho do hrnca) a huby odlozíme stranou. Ak máme väcsie kusy, môzme ich teraz pokrájat. Kukuricný skrob zmiesame s trochou studenej vody a dohladka vymiesame. Vlejeme do vývaru a vsetko niekolko minút povaríme.
Pridáme bobkový list, strúhanú citrónovú kôru, smotanu a znova pár minút povaríme.
- Cerstvé huby a cibulu ocistíme a nakrájame.
V panvici rozohrejeme olej, vlozíme huby a pri strednej teplote orestujeme do hneda. Pridáme cibulu a este spolu porestujeme. Umytú a nasekanú petrzlenovú vnat pridáme do panvice, osolíme, okoreníme a ochutíme este stipkou cayenského korenia. Obsah panvice pridáme do omácky spolu s predpripravenými susenými hubami a premiesame.
- Z masy na knedle vytvarujeme vlhkými rukami väcsie knedle, tie vlozíme do osolenej vriacej vody a na miernom ohni necháme pomaly varit asi 15-20 minút (voda uz nesmie viac vriet), az kým nevyplávajú na povrch.
- Podávame spolu s omáckou.
|