Bavorská hubová smotanová omáčka so žemlovou knedlou

Autor receptu: archaa

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv zacneme knedlou. Pecivo nakrájame a spojíme v mise s vajíckami a mliekom. Pridáme muskátový oriesok a dôkladne rukou premiesime.
  2. Na troche masla speníme cibulku a vychladnutú pridáme spolu s nasekanou petrzlenovou vnatou do misy k pecivu. Osolíme, okoreníme, dobre premiesame a necháme odpocívat 20 minút.
  3. Na omácku si pripravíme do hrnca zeleninový vývar a pockáme kým zovrie. Zmensíme plamen na najslabsí a vlozíme susené huby, ktoré v nom necháme 20 minút varit, ale vývar uz neprivádzame do varu. Potom ten vývar scedíme (ale zachytíme si ho do hrnca) a huby odlozíme stranou. Ak máme väcsie kusy, môzme ich teraz pokrájat. Kukuricný skrob zmiesame s trochou studenej vody a dohladka vymiesame. Vlejeme do vývaru a vsetko niekolko minút povaríme. Pridáme bobkový list, strúhanú citrónovú kôru, smotanu a znova pár minút povaríme.
  4. Cerstvé huby a cibulu ocistíme a nakrájame. V panvici rozohrejeme olej, vlozíme huby a pri strednej teplote orestujeme do hneda. Pridáme cibulu a este spolu porestujeme. Umytú a nasekanú petrzlenovú vnat pridáme do panvice, osolíme, okoreníme a ochutíme este stipkou cayenského korenia. Obsah panvice pridáme do omácky spolu s predpripravenými susenými hubami a premiesame.
  5. Z masy na knedle vytvarujeme vlhkými rukami väcsie knedle, tie vlozíme do osolenej vriacej vody a na miernom ohni necháme pomaly varit asi 15-20 minút (voda uz nesmie viac vriet), az kým nevyplávajú na povrch.
  6. Podávame spolu s omáckou.