Batôžok porozumenia – plnené kuracie prsia (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Keď som pracoval na tomto jedle prichytil som sa, že sa usmievam keď som jednotlivé kúsky mäsa tvaroval do batôžka. Už samo krásne slovenské slovo - batôžok – vyvoláva pocit dobrej nálady. Ale mne v tom momente prišla na myseľ pesnička pánov Filipa a Lasicu: Do batôžka si nalož, a pretože text viem naspamäť, hneď bolo po dobrej nálade a vedel som, že ju pre vás aj hudobne spracujem.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Plnku si pripravíme z nadrobno pokrájanej slaniny, pár lístkov medvedieho cesnaku, pokrájaných sušených paradajok a olív, pridáme vajíčko, osolíme a okoreníme a zmiešame s mletými kukuričnými lupienkami.
  2. Na tenko rozklepané plátky kuracích prs osolíme, potrieme majonézou, položíme na nich primerané množstvo plnky, zbalíme do batôžkov a ...
  3. ... uložíme do olejom zo sušených paradajok pomasténej zapekacéj misky.
  4. Potom prídeme na to, že nemáme doma alobal tak sa slušne oblečieme a ideme ho do obchodu kúpiť. Cestou sa zastavíme na jedno malé čapované+, preberieme s priateľmi dôležité aktuálne športové a kultúrne témy (politické témy sme si zakázali lebo medzi nami vznikali nechutné hádky).
  5. Po návrate pripravené mäso mierne podlejeme vodou, zabalíme do nového alobalu a v rúre upečieme.
  6. Pečieme asi hodinku a medzi tým si pripravíme prílohu. Moja prvotná predstava bola podávať Batôžky porozumenia s opekanými zemiačkami ale pretože som zemiaky včera zabudol kúpiť tak som ich podával ...
  7. ... s restovanou ryžou a mierne solamylom zahusteným výpekom s kari príchuťou.
  8. UPOZORNENIE: Vzhľadom na to, že v komentároch pod týmto receptom je predpoklad, že môžu vzniknúť hádky, urážky a osobné spory, všetky komentáre, ktoré nesúvisia s receptom, bez upozornenia odstránim! Fakt!