Basmati so zeleninkou a lečom
Autor receptu: andiss
Nezvyčajné? A čo, treba skúšať nové veci. Mne to veľmi chutilo, tak sa s vami podelím o
rýchly receptík :-)
1 porcia |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na olivovom oleji krátko osmahneme nakrájanú cibuľku. Papriku a paradajku nakrájame na pásiky. Papriku pridáme k cibuli, podlejeme troškou vody a necháme asi 5 minút dusiť.
Medzitým si môžme pripraviť ryžu a zeleninu. Basmati varím zhruba 8 minút v osolenej vode, niekedy aj kratšie. Scedím a v cedníku " načachrem " vidličkou. Spomínala som to v každom recepte, kde som použila ryžu Basmati. Takisto si uvaríme aj ostatnú zeleninu, brokolicu, karfiol, zelenú fazuľku a mrkvu.
- Zatiaľ čo sme si dusili papriku, pridáme k nej paradajku a necháme dusiť ešte ďalších 5 minút. Potom si rozšľaháme vajíčko, ktoré ochutíme cesnakom a soľou. Zalejeme ním papriku s paradajkou, premiešame do požadovanej konzistencie.