Baranie stehno špikované údenou slaninkou, cesnakom a čerstvým rozmarínom (fotorecept)
Autor receptu: marianne
Jednoducha a chutna uprava mojej oblubenej baraninky...odporucam robit v tlakovom hrnci,aj ked je recept urceny na pecenie, druhy krat aj ja tak spravim:-)
15min minút príprava |
2 hod minút na 180-200 °C |
Postup
- Umyte baranie maso odblanime prespikujeme pruzkami udenej slaniny,strucikmi cesnaku rozkrojenymi po dlzke,vetvickami rozmarinu,osolime,potrieme chilli paprickou- podrvenou a rascou. Dame do pekaca a posypeme posekanou cibulou.Ja si stehno takto predpripravim a peciem az druhy den,krasne prejde vonami.
- Druhy den zalejeme cervenym vinom(Modra frankovka),dame piect a obcas polievame vypekom,kym sa nam stehno neupecie.
- Podavame s lubovolnou prilohou,zeleninovou oblohou alebo salatom.