Baranie stehno špikované údenou slaninkou, cesnakom a čerstvým rozmarínom (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Jednoducha a chutna uprava mojej oblubenej baraninky...odporucam robit v tlakovom hrnci,aj ked je recept urceny na pecenie, druhy krat aj ja tak spravim:-)

15min minút
príprava
2 hod minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Umyte baranie maso odblanime prespikujeme pruzkami udenej slaniny,strucikmi cesnaku rozkrojenymi po dlzke,vetvickami rozmarinu,osolime,potrieme chilli paprickou- podrvenou a rascou. Dame do pekaca a posypeme posekanou cibulou.Ja si stehno takto predpripravim a peciem az druhy den,krasne prejde vonami.
  2. Druhy den zalejeme cervenym vinom(Modra frankovka),dame piect a obcas polievame vypekom,kym sa nam stehno neupecie.
  3. Podavame s lubovolnou prilohou,zeleninovou oblohou alebo salatom.