Banánový koláčik

myshull - fotkamyshull, 24. septembra 2012
Banánový koláčik
Foto: myshull

Výborný koláč, pre deti aj dospelých. Na stole nevydrží veľmi dlho, teda aspoň u nás nie :)

30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

5 ks
1,3 dl
4 PL
250 g
1 kelímok
8 ks
200 g
1,25 dl vlažná
1 balíček
250 g
1 ks
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme cesto: dopenista vymiešame žltka s kryšťáľovým cukrom, pomaly pridáme vodu, olej, múku, kakao a prášok do pečiva. Na jemno vyšľaháme z bielkov sneh a vmiešame ho do zmesy (primiešavame ho veľmi jemne a opatrne, po lyžičkách, aby nám cesto zostalo nadýchané). Plech si buď vymastíme, alebo použijeme papier na pečenie (je to jednoduchšie), vylejeme naň cesto a v predhriatej trúbe na 200 stupňov pečieme tak 20-25 minút.

  2. 2

    Teraz prejdeme na plnku: Podľa návodu uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. maslo vymiešame s cukrom na jemnú hmotu a pridáme do nej tvaroh. postupne po lyžičkách pridávame vychladnutý puding. vyšľaháme šľahačkovú smotanu a vmiešame do pripravenej zmesy.

  3. 3

    Keď máme cesto dopečené a vychladnuté, nakrájame banány na hrubšie kolieska (kludne aj 1-1,5cm) a poukladáme ich na hotové cesto. pripravený pudingovo-tvarohovo-šľahačkový krém natrieme na banány. nakoniec môžme ozdobiť buď strúhanou čokoládou, čokoládovými alebo farebnými "paličkami", taktiež strúhanými orechmi, fantázii sa medze nekladú :)

Diskusia k receptu

stacy77777
podľa surovín musí byť super, škoda,že si neodfotila koláčik v priereze,musí aj pekne vyzerať
sneica
pozdava sa aj mne...urcite chutny je...:)
vava
Baby, je úžasný. Do plnky som dala vymixovaný tvaroh. Je to omnoho lepšie. Moji chlapi milujú sladké koláče, tak som do pudingu pridala ešte cukor. Teraz mám plné ústa slín. Musím ho urobiť znova.
myshull
@germa možno známej to bola inšpirácia, prvýkrát som koláčik ochutnala u nej, aj recept mi dala ona :) ale každopádne je výborný, môj priateľ ho miluje.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia