Banánový chlebík

Banánový chlebík bez múky a cukru

Autor receptu: teniska

Ahojte! Po dlhšej odmlke pridávam recept na banánový chlebík bez múky, bez rafinovaného cukru a iba z 5 ingrediencií.

10 minút
príprava
40-60 minút
na 175-200 °C

Postup

  1. Banány popučíme vidličkou a všetky ingrediencie zmiešame spolu. Rúru predhrejeme na 175 stupňov, pečieme na tejto teplote asi 40/50 minút, potom som zvýšila teplotu na 200 stupňov a piekla asi 10 minút. Najľahšie je to odsledovať špáradlom :)
  2. TIP: Môžete si doňho pred pečením pridať kúsky čokolády alebo orechy, prípadne sušené ovocie. Info: Ja som použila cca 200 g mandľového masla od Slowlandie (https://slowlandia.com/produkt/mandlove-maslo/), ktoré obsahuje aj kakaové maslo, takže je chlebík príjemne vláčny.
  3. Dobrú chuť!