Banánový chlebík
Banánový chlebík bez múky a cukru
Autor receptu: teniska
Ahojte! Po dlhšej odmlke pridávam recept na banánový chlebík bez múky, bez
rafinovaného cukru a iba z 5 ingrediencií.
10 minút príprava |
40-60 minút na 175-200 °C |
Postup
- Banány popučíme vidličkou a všetky ingrediencie zmiešame spolu. Rúru predhrejeme na 175 stupňov, pečieme na tejto teplote asi 40/50 minút, potom som zvýšila teplotu na 200 stupňov a piekla asi 10 minút. Najľahšie je to odsledovať špáradlom :)
- TIP: Môžete si doňho pred pečením pridať kúsky čokolády alebo orechy, prípadne sušené ovocie.
Info: Ja som použila cca 200 g mandľového masla od Slowlandie (https://slowlandia.com/produkt/mandlove-maslo/), ktoré obsahuje aj kakaové maslo, takže je chlebík príjemne vláčny.
- Dobrú chuť!