Banánový bochník s orechami a ďatlami fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 2. novembra 2010

Pridavam nas dalsi oblubeny bananovy kolac.

10
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
200 g
250 ml, alebo voda
320 g
3-4 kusy
55 g
1/2 KL
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravila som si vsetky suroviny. Datle som pokrajala na mensie kusky, orechy som tiez trochu posekala a banany som roztlacila. Muku som zmiesala s praskom do peciva a sodou bikarbonou.

    Banánový bochník s orechami a ďatlami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca som naliala mlieko (moze sa pouzit voda), nasypala som cukor a datle. Dala som to na sporak zohrievat. Za staleho miesania som to nechala zovriet a este asi minutu som to varila. Do vychladnutych uvarenych datli som vsypala muku rozmiesanu s praskom do peciva a sodou bicarbonou, roztlacene banany, posekane orechy a vajicko. Vsetko som spolu premiesala.

    Banánový bochník s orechami a ďatlami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto som vyliala do vymastenej a mukou vysypanej formy 13/23 cm. Kolac som piekla vo vyhriatej rure 180 C 45 minut.

Diskusia k receptu

janger
@palokuchki , dost jednoducha priprava, ale vysledok stoji podla mna za to! Kolacik je iste vyborny.
evas13
Aj keď jednoduchý, ale zato výborným, ukladám.
palokuchki
Je to naozaj jednoduche, ale velmi oblubene u nas. @jerica ako hovoris ku kave to velmi pasuje. Niektori si na tento kolac este davaju maslo alebo lekvar. Dakujem za komenty.
paula55
tiež to skúsim, to je Tvoj originál recept Palokuchki alebo to odniekaľ máš? :)
shelley2mmm
takyto domaci som este neskusila... ten musel byt ale dobry :P ukladam do KK :) dik
frezia68
Už je v KK,recept sa mi páči a chcela som kliknúť na Fecebook a naskočilo mi "nepáči sa" prepáč,@palokuchki ,alebo to nefunguje,alebo neovládam?
paula55
to ze je tam teraz nepaci sa znamena, ze "paci sa" uz je zaregistrovane :) teraz ak by si sa rozhodla ze sa nepaci, tak kliknes na "nepaci sa"
palokuchki
@frezia68 to je vzdy tak, ked stlacis na like hned ti skoci na unlike. To je v poriadku. @paula55 recept mam od mojej australskej kamaratky. Oni taketo bochniky robia v roznych obmenach. Ich kolace su prevazne taketo, rychle a jednoduche. Som velmi rada, ze sa vam recept paci.
remcula
Máte někdo zkušenost, jestli by tento úžasný moučník šel udělat v pekárně? Děkuji za odpověď i super recept.
bozulka
@remculko , myslím že ano,len si nastavíš program na pečenie.Ja to vyskúšam tiež.Ale asi bude rýchlejší ten "vlastnoručný".Nevyzerá že je pracný.
evanaaa
Datle, cukor trstinový....to asi nesmiem, aj keď recept sa mi páči, viem si predstaviť, ako to chutí, ale asi by to už nebolo ono, ak by som cukor nahradila.
palokuchki
@remcula skus to upiect v babovkovej forme, ja myslim ze sa to tiez tak dobre upecie. @evanaaa mas pravdu datle a trstinovy cukor davaju tomuto kolacu jeho typicku chut. Este raz vam vsetkym dakujem.
astheart
"Bannana Tea Cake" ??? Starý anglický recept. Miluju, je úžasný.
celka
Upeču ho na vánoce v bezlepkové verzi.
lucylee
toto musí byť výborné, ďatle môžem a už mi to evokuje vianky
dorisa
Koláčik vyzerá krasne, mám rada takéto "suché" koláčiky, ukladám si ho, určite ho niekedy upečiem.Ďakujem.
marikafil
remcula - ja mám veľmi podobný recept, ktorý bol na internete k mojej novej domácej pekárničke kenwood - je to banánovo škoricový chlebíček a druhý je zase karibský chlebíček k čaju - a celé sa to umieša aj upečie priamo v pekárničke za 1 hodinu 22 minút. takže asi záleží na pekárničke, lebo v tej mojej starej Ete taký program nebol - ale už sa teším, že v letných horúčavách nebudem musieť piecť v rúre, ktorá vyhreje aj celý dom, ale priamo v pekárničke - zatiaľ obidva pokusné mali v rodine veľký úspech...
mimina
Koláčik výborný, taký chlebíkový bez plnky. Ľahký na robenie aj jedenie. Nemala som trstinový cukor, dala som kryštáľový a forma - srnčí chrbát - vyrástol z nej, ale nepretiekol. Mám uložený v KK. Ďakujem.
palokuchki
@mimina som velmi rada, ze ti tento bananovy chlebik chutil a dakujem ti, ze si dala vediet. To vzdy velmi potesi. Vam ostatnym, mlil varechaci dakujem za komentare.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia