Banánovo-malinová torta

Autor receptu: dadush

Z mascarpone, banánu a mrazených malín som vymyslela chutný a rýchly koláčik.

Suroviny

Postup

  1. Korpus:
    V jednej miske vyšľaháme bielka a v druhej žĺtka s cukrom do penista. Do žltok pridáme múku s kypriacim práškom a vareškou zamiešame, potom opatrne primiešame vyšlahané bielka. Vzniknutú masu môžeme rozdeliť na dve časti, do jednej primiešame kakao. Vzniknuté cestá striedavo polievkovou lyžičkou vrstvíme do prostriedku ,predom maslom vytretej a kokosom vysypanej, tortovej formy. Pečieme pri 200stupňoch cca 30min, ale každá rúra je iná tak si to treba odsledovať. Po upečení by nám mal vzniknúť takzvaný zebra efekt, no mne sa to až tak nepodarilo.
  2. Krém:
    Najskôr si vyšľaháme smotanu na šľahanie. Do druhej misky si dáme mascarpone do ktorého postupne ručne a opatrne primiešavame šľahačku.
  3. Vrstvenie:
    Vychladnutý korpus si prekrojíme na dve časti. Spodnú časť potrieme džemom, naň naukladáme na kolieska nakrájaný banán a naň cca polovičku krému, prikrijeme vrchnou časťou korpusu, ktorí natrieme zvyšným krémom a ozdobíme malinami.
  4. Keďže som použila morušový džem, ktorí som spravila dosť sladký tak do krému mi prišlo zbytočné dávať cukor. Robila som aj banánovo - jahodovú variantu, ktorá sa tak isto rýchlosťou blesku vyparila :D
    Dobrú chuť :-)