Banánovo-kokosovo-kakaový koláč (bezlepkový)

Autor receptu: teresalaura

Moje chutove pohariky v nedelne popoludnie boli naladene na kakao a kokos. Mojej polovicky zas na banany. Kedze som nenasla ziadny uspokojujuci recept, dala som par veci dohromady, suchla tam to i ono a vysledok bol na svete. Kedze mam bezlepkovu a bezlaktozovu dietu, tak je v tejto verzii, no urcite sa da urobit aj z klasickych surovin.

20 minút
príprava
25-30 minút
na 200 - 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Plech (ja som pouzila hlboky velky - vnutorne rozmery 41cmx29cm) si vymastime olejom a vysypeme bielou ryzovou mukou. Cesto: vajcia vyslahame s cukrom do peny, prilievame olej za staleho slahania, pridame jablkovu vyzivu, nastruhane banany.
  2. Vsetky suche suroviny okrem kakaa zmiesame dohromady a primiesame do vyslahanej hmoty. 2/3 cesta vylejeme na plech. Do poslednej tretiny pridame kakao (mnozstvo podla chuti) a vylejeme na vrch (ja som sa s tym velmi nehrala, tak vznikli nepravidelne tvary). Piekla som to pri 200°C cca 20 minut a potom som teplotu znizila na 180°C a dopekala este 5-10 minut. Kolac sa velmi neodtahoval od okraja plechu, tym, ze je cesto vlhke. Skusila som sparadlom a bol akurat.
  3. Par minut pred dopecenim si pripravime vanilkovy krem z mlieka a zlateho klasu (moze byt akykolvek iny puding) a dochutime citronovou stavou. Este horuci kolac zlahka potrieme tenkou vrstvou dzemu, vylejeme horuci krem a posypeme cokoladovou ryzou alebo grankom. Voila! Rychle a chutne a stavnate, hmmm... nemozeme sa ho dojest.