Banánový zákusok
Banánové rezy s parížskou čokoládou a drienkovým lekvárom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Náš víkendový zákusok. Korpusy sú kakaové, natrela som ich drienkovým lekvárom, plnila parížskou čokoládou a banánmi. Vrch som zdobila šľahačkou a čokoládou.
24 porcií |
60 minút príprava |
2x10 minút na 180 °C |
Postup
- Deň vopred som si pripravila parížsku čokoládu, lebo musí postáť v chladničke aspoň 12 hod. Do rajnice som vyliala šľahačku, nalámala čokoládu a dala na sporák. Za stáleho miešania som nechala roztopiť čokoládu spolu s kakaom. Keď začala vrieť ihneď som vypla sporák. Po vychladnutí som umiestnila do chladničky. Druhý deň som ju mixérom vyšľahala spolu so Smetafixom na hustú hmotu a uložila opäť do chladničky, kým ju budem potrebovať.
- Do misy som dala 4 celé vajcia, pridala som cukor a teplú vodu a vymiešala som do peny.
- Zmiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a 2 vrchovaté lyžice kakaa a preosievala som ich na 3 krát k vaíčkovo-cukrovej hmote, opatrne. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. Cesto som vyliala na papierom na pečenie vystlaný plech, zarovnala a piekol sa 10 min. som uložila. Takto som postupovala aj s druhým korpusom.
- Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
- Na podnos som uložila prvý korpus. Natrela som ho horúcim drienkovým lekvárom.
- Na lekvár som natrela 4 polievkové lyžice parížskej čokolády.
- Na parížsku čokoládu som uložila banány, ktoré som po dĺžke prekrojila na polovicu
- Na banány som uložila zbytok parížskej čokolády.
- Na vrch som položila druhý korpus a koláč putoval na noc do chladničky.
- Druhý deň som ho nakrájala horúcim nožom.
- Ozdobila šľahačkou. Úplne jednoduchý zákusok, ktorý poteší milovníkov banánov a parížskej šľahačky. Prajem vám dobrú chuť.
- Drienkový lekvár som dostala od môjho brata v 7 dl pohári.Je výborný snáď chutnejší než marhuľový, ktorý som doteraz považovala za TOP.