Banánový zákusok

Banánové rezy s parížskou čokoládou a drienkovým lekvárom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš víkendový zákusok. Korpusy sú kakaové, natrela som ich drienkovým lekvárom, plnila parížskou čokoládou a banánmi. Vrch som zdobila šľahačkou a čokoládou.

24
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Deň vopred som si pripravila parížsku čokoládu, lebo musí postáť v chladničke aspoň 12 hod. Do rajnice som vyliala šľahačku, nalámala čokoládu a dala na sporák. Za stáleho miešania som nechala roztopiť čokoládu spolu s kakaom. Keď začala vrieť ihneď som vypla sporák. Po vychladnutí som umiestnila do chladničky. Druhý deň som ju mixérom vyšľahala spolu so Smetafixom na hustú hmotu a uložila opäť do chladničky, kým ju budem potrebovať.
  2. Do misy som dala 4 celé vajcia, pridala som cukor a teplú vodu a vymiešala som do peny.
  3. Zmiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a 2 vrchovaté lyžice kakaa a preosievala som ich na 3 krát k vaíčkovo-cukrovej hmote, opatrne. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. Cesto som vyliala na papierom na pečenie vystlaný plech, zarovnala a piekol sa 10 min. som uložila. Takto som postupovala aj s druhým korpusom.
  4. Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
  5. Na podnos som uložila prvý korpus. Natrela som ho horúcim drienkovým lekvárom.
  6. Na lekvár som natrela 4 polievkové lyžice parížskej čokolády.
  7. Na parížsku čokoládu som uložila banány, ktoré som po dĺžke prekrojila na polovicu
  8. Na banány som uložila zbytok parížskej čokolády.
  9. Na vrch som položila druhý korpus a koláč putoval na noc do chladničky.
  10. Druhý deň som ho nakrájala horúcim nožom.
  11. Ozdobila šľahačkou. Úplne jednoduchý zákusok, ktorý poteší milovníkov banánov a parížskej šľahačky. Prajem vám dobrú chuť.
  12. Drienkový lekvár som dostala od môjho brata v 7 dl pohári.Je výborný snáď chutnejší než marhuľový, ktorý som doteraz považovala za TOP.