Banánové rezy (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Kúpila som včera banány, ale nebol o ne záujem...Moje deti bohužiaľ ovocie príliš nemusia, až na citrusy, ale tie sú dobré len v zime.Banány by dlho nevydržali, tak som ich minula...

40+chladenie minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zašľaháme práškový cukor a po jednom žĺtky. Metličkou vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom. Plech na pečenie- 22x32cm vyložíme papierom na pečenie, nalejeme cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry.
  2. V mlieku uvaríme vanilkový puding, kryštálový cukor. Do horúceho vmiešame maslo- tu mi to nevyšlo, tak ako som chcela, ale chyba bola odstrániteľná. Maslo som dala kôli tomu, že je riade teplo, aby mal krém nejakú "stabilitu".
  3. Tu ukážem, čo mi z toho vzniklo- chviľková hrôza, myslela som, že začnem odznova...
  4. Do vychladnutého som pridala kyslú smotanu a rátala som s tým, že sa hrudky rozšľahajú...Ale nerozšľahali sa celkom, potvory...Šup s tým do mixéra, určite by to šlo aj ponorným, a stal sa zázrak...
  5. Z mixéra vyšiel krásny hladký krém...Dala som ho na chvíľu do chladničky, aby stuhol.
  6. V chladničke bol len potiaľ, pokiaľ som nachystala vychladnutú piškótu. Stiahla som z nej papier, uložila na dosku, potrela marhuľovým džemom. Poukladala som banány pokrájané na asi 0,5cm kolieska.
  7. Natrela som krém z chladničky a šupla som to nazad do chladničky.
  8. Na vrch som ušľahala šľahačku v prášku podľa návodu...
  9. Rozotrela som na vrch rezov, posypala strúhanou čokoládou a dala zachladiť.