Banánové muffiny s kúskami čokolády a banánovým mascarpone krémom

Autor receptu: chefmichal

Milovníci muffiín si prídu na svoje ! :) Klasické muffiny, a pritom tak vláčne a nadýchané ! Skvelé muffiny obohatené o kúsky čokolády,banánov a zakončené zamatovým mascarpone krémom.

12
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si pripravíme krém, kedže ho treba zachladiť v chladničke aspoň 30 minút pred podávaním na muffiny. Vyšľaháme šľahačkovú smotanu. Mascarpone v izbovej teplote zmiešame ( nikdy nešľahať mixérom ale pomaly ručne , pretože mascarpone zvykne zrednúť ) v miske s cukrom ( vanilkový a práškový ) , postupne a pomaly vmiešame šľahačkovú smotanu a opatrne zapracujeme aby nám vznikol krásny zamatový krém. Do už hotového a krásne jemného krému vmiešame na maličké kocky nakrájaný zrelý banán a pridáme banánovú(vanilkovú) arómu . Odložíme do chladničky.
  2. Muffiny : Zmäknuté maslo vyšľaháme v mixéri a postupne pridávame práškový cukor aj vanilkový cukor kým nevznikne kompaktná hmota. Postupne po jednom pridávame vajíčka, ktoré odporúčam, aby boli taktiež v izbovej teplote. Nakoniec pridáme banánovú(vanilkovú) arómu a ešte raz poriadne premiešame. Potom už len ručne vmiešame preosiatu polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Do hotovej hmoty pridáme na väčšie kocky nakrájané dva zrelé banány. Hotové cesto rozdelíme do 12 papierových košíčkov. Odporúčam dať cesto do pol košíčka, potom dať pár kúskov nasekanej tmavej čokolády a doplniť cestom.Čajovou lyžičkou cesto na vrchu košíčka zarovnáme a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov C asi 20 minút, cesto kontrolujeme šľajľou . Muffiny neodporúčam zbytočne dlho držať v rúre, aby moc neoschli.Vyberieme a necháme vychladnúť.
  3. Na už vychladené muffiny môžme dávať krém. Pre krásny estetický vzhľad odporúčam použiť cukrárske vrecko, ktoré naplníme pripraveným krémom a pomocou ozdobnej trysky striekame na muffiny podľa vlastnej fantázie. Môžme ozbobiť hoblinkami z čokolády, cukrárskými dekoráciami, perličkami, čerstvým ovocím ... PRAJEM DOBRÚ CHUŤ ! :)