Banánová roláda

Banánová roláda

Autor receptu: majusqa

Postup

  1. Uvaríme si puding. 3/4 mlieka dáme variť a v 1/4 rozmiešame puding. Keď je mlieko teplé pridáme doň rozmiešaný puding. Varíme do zhustnutia a necháme vychladnúť.
  2. Na cesto si oddelíme vajíčka. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme olej kakao, múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Vymiešame a dáme piecť na 180 °C. Cesto je hotové keď sa odliepa od krajov plechu. Vyklopíme ho na kuchynskú utierku, ktorú si predtým navlhčíme vodou a cesto zrolujeme do rolády. Necháme ho vychladnúť zrolované.
  3. Medzi tým si dokončíme krém. Do vychladnutého pudingu pridáme maslo, práškový cukor - dávame postupne kvôli chuti ak sa vám bude zdať už skôr sladký kľudne dajte menej ak sa vám bude zdať málo sladký pridajte cukor. Môžme ale nemusíme pridať aj vanilkovú arómu.
  4. Vychladnuté cesto rozrolujeme a potrieme krémom. Začiatok a koniec nenatierame. Položíme si banány a rolujeme. Krém, ktorý nám ostane použijeme na vrch rolády. Takto natrenú roládu môžme ešte dozdobiť orechami alebo kakaom či čokoládou. :) Dobrú chuť!