Banánová granola (fotorecept)

Autor receptu: danda3

Ďalší skvelý recept vyskúšaný podľa knihy Moje skvelé jedlo. Bola som v Brne na návšteve, užívala som si vnúčika a skúšala som nové recepty. Granolu som dokonca robila dvakrát, no, bolo treba minúť banány a toto je jeden zo spôsobov.

10 minút
príprava
90 minút
na 140 °C

Postup

  1. Banány (najlepšie tie s čiernymi bodkami na šupke) roztlačíme, pridáme vločky, roztopený tuk, med, hrnček kokosu, slnečnicové semienka, orechy nahrubo podrvené, na 1 banán 1 štipka soli a dobre premiešame. Prvýkrát som ju robila bez kokosu, množstvo orechov je variabilné, podľa chuti. V recepte bolo písané aj arašidové maslo, nabudúce vyskúšam aj s ním. Hrnček 250 ml.
  2. Vysypeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 140 stupňov na ventilátore, každých 10 minút premiešame.
  3. Pečenie trvá cca hodinu a pol, granola musí byť opečená do hneda.
  4. Necháme vychladnúť, skladujeme v pohári cca 2 týždne. Môžeme ju pridať do bieleho jogurtu alebo mlieka spolu so sušeným ovocím podľa chuti. Ak je málo sladká, polejeme ju javorovým sirupom.
  5. Fotka prvej aj druhej granoly, z prvej už veľa neostalo, robila som zo 4 banánov, druhú z piatich + kokos a výsledok - plný pohár + krabička. Na 1 banán ide 1 hrnček vločiek, 2 PL tuku, 2 PL medu, orechy od oka, štipka soli.
  6. Vnúčikovi veľmi chutí môj chlebík.
  7. Ale aj babkine palacinky.
  8. Do Brna okrem babky cestoval aj kvások a takýto chlebík sa nám podaril.