Banánová granola (fotorecept)
Autor receptu: danda3
Ďalší skvelý recept vyskúšaný podľa
knihy Moje skvelé jedlo. Bola som v
Brne na návšteve, užívala som si
vnúčika a skúšala som nové recepty.
Granolu som dokonca robila
dvakrát, no, bolo treba minúť
banány a toto je jeden zo
spôsobov.
10 minút príprava |
90 minút na 140 °C |
Postup
- Banány (najlepšie tie s čiernymi bodkami na šupke) roztlačíme, pridáme vločky, roztopený tuk, med, hrnček kokosu, slnečnicové semienka, orechy nahrubo podrvené, na 1 banán 1 štipka soli a dobre premiešame. Prvýkrát som ju robila bez kokosu, množstvo orechov je variabilné, podľa chuti. V recepte bolo písané aj arašidové maslo, nabudúce vyskúšam aj s ním. Hrnček 250 ml.
- Vysypeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 140 stupňov na ventilátore, každých 10 minút premiešame.
- Pečenie trvá cca hodinu a pol, granola musí byť opečená do hneda.
- Necháme vychladnúť, skladujeme v pohári cca 2 týždne. Môžeme ju pridať do bieleho jogurtu alebo mlieka spolu so sušeným ovocím podľa chuti. Ak je málo sladká, polejeme ju javorovým sirupom.
- Fotka prvej aj druhej granoly, z prvej už veľa neostalo, robila som zo 4 banánov, druhú z piatich + kokos a výsledok - plný pohár + krabička. Na 1 banán ide 1 hrnček vločiek, 2 PL tuku, 2 PL medu, orechy od oka, štipka soli.
- Vnúčikovi veľmi chutí môj chlebík.
- Ale aj babkine palacinky.
- Do Brna okrem babky cestoval aj kvások a takýto chlebík sa nám podaril.