Bananita- mandľovo-banánový dezert fotorecept

adkas - fotkaadkas, 18. augusta 2012
Bananita- mandľovo-banánový dezert (fotorecept)
Foto: adkas

Z povodneho receptu som pouzila iba zakladnu myslienku. Videlo sa mi tam velmi vela kremu, tak som si ho prisposobila podla svojho uvazenia. Rozhodne Zobraziť celý popisZ povodneho receptu som pouzila iba zakladnu myslienku. Videlo sa mi tam velmi vela kremu, tak som si ho prisposobila podla svojho uvazenia. Rozhodne nabuduce este znizim mnozstvo kremu. Inak nie je viac co vytknut tomuto dezertu. Niektore veci som pomenila uplne, niektore ciastocne. Na korpus som pouzila mlete mandle a krem som urobila viac pudingovy a dochutila som ho Amarettom. Mandle, banany a cokina... moze byt tato kombinacia zla? Pre mna rozhodne nie!

10-12
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

korpus:
5 ks
80 g
120 g
2 PL
stipka
1/2 bal.
krem:
500 ml
1 ks
2 PL (kopcovite}
170 g
150 g ( alebo podla chuti)
5 ks
  (prip. mandlova aroma)
cokoladova poleva:
120 g
80 g
6 PL
okrem toho:
3 ks
1-2 ks (podla vlastneho uvazenia)u mna Elma -modra 1 kus




Postup

  1. 1

    rozpis je na plech 23x33 cm. muka, mlete mandle, prasok do peciva

    Bananita- mandľovo-banánový dezert (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielka vyslahame so stipkou soli. Ked su pekne biele, pridame cukor a dobre slahame , kym sa cukor nerozpusti a metlicky zanechavaju vo vyslahanych bielkach stopy. Pridame preosiatu muku zmiesanu s mukou a praskom do peciva.Premiesame opatrne , uz iba rucne. Vylejem na papierom vystlaty plech a upecieme vo vyhriatej rure pri teplote 180 stupnov C cca 15 minut. Skuska spajlou. Vyberieme z rury a nechame vychladit na mriezke.

    Bananita- mandľovo-banánový dezert (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z mlieka, zltkov, zlateho klasu , maizeny (alebo Gustin), uvarime velmi hustu kasu. Maslo s praskovym cukrom vymiesame dopesnista. Za obcasneho premiesania nechame kasu vychladnut. Vychladnutu po castiach zmiesame s vyslahanym maslom. Pridavame po castiach a zakazdym dobre preslahame. Oba musia mat rovnaku teplotu ( aj kasa aj maslo), inak sa zrazi krem.Dame si rozpustit nad paru cokoladu, maslo a smotanu. Dobre premiesame, aby bola cokoladova poleva hladka. Odstavime z tepla, nech sa trochu ochladi. Chladenim mierne zhustne. Upecenu piskotu rozrezeme po dlzke ( takze budeme mat 2 platy 21,5x16,5cm) a natrieme polovicou kremu. Prilozime druhy plat z mandlovej piskoty a natrieme druhu polovicu kremu. Myslim, ze aj z tohto mnozstva kremu (uz po znizeni davky z povodneho receptu) by stacilo pouzit 2/3 mnozstva. Mozno niekto ma rad take velmi kremove. Tato plnka, aj ked jej bolo hodne, nebola tazka, skor taka pudingova. Krem dochutime Amarettom, pripadne mandlovou esenciou.

    Bananita- mandľovo-banánový dezert (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Banany osupeme, rozrezeme pozdlzne na polovice, ulozime na krem a zalejeme ich cokoladovou polevou .

    Bananita- mandľovo-banánový dezert (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Banany musia byt dobre zaliate cokoladou, aby nescernali. Z alobalu si urobime dookola zabranu, , taky ram, nech cokoladova poleva nesteka po stranach mucnika. Ja som si pomohla tak, ze som oblozila alobalom cely mucnik, vlozila ho do plechu a z jednej strany som vystuzila aj kuchynskymi utierkami. Ak mate nastavitelnu formu, mate o starost vystarane, ak nie, musite si pomoct sami:).

    Bananita- mandľovo-banánový dezert (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Odlozime do chladnicky stuhnut. Vyslahame slahackovu smotanu. Ak chcete sladke, pridajte 1-2 PL praskoveho cukru. Na stuhnutu cokoladovu polevu nanesieme slahacku a zdobime podla lubovole. Ak mate radi bohatu slahackovu nadielku, vyslahajte si dve slahackove smotany. Pre nas to bolo tak akurat.

    Bananita- mandľovo-banánový dezert (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pohlad zblizka

    Bananita- mandľovo-banánový dezert (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    bola to pochutka...

    Bananita- mandľovo-banánový dezert (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    tak co? navnadila som vas na tento skvely dezert?

    Bananita- mandľovo-banánový dezert (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

lusinkab
Wau tak toto vyzera prudko jedle :-) kraaaaaaaaasne ako vsetky tvoje kolaciky :-) ukladam a musim vyskusat aj tento :-)
danulatenko
Nádhernýýýýý zákuštek.... určite ho vyskúšam... už je v KK. Ďakujem za inšpiráciu... :)
zuzana05
nádherne a pekne urobený fotopostum.... určite vyskúšam
sracz
Nádhera, úžas, zázrak! Toto ja smiem, chcem, môžem a musím! Upozorňujem! V akomkoľvek množstve! Nič a nik ma od toho zámyslu neodradí. Ďakujem Ti @Adkas za fajnú lakokocinku!
stacy77777
naozaj veeeľmi pekný, lákavý už na prvý pohľad,jeden z receptov, ktoré si človek uloží nie len do KK, ale hneď aj "do hlavy" s úmyslom ho vyskúšať
adkas
jeeeeeej, ake mile komentariky, tesim sa velmi, ze sa vam receptus paci... dakujem vam vsetkym...@sracz vdacne aj nabuduce....lakocinky aj ja milujem:))))
ola111
Naozaj lákavý zákusok,samé dobroty v ňom...
tatranka
Čo by dal môj manžel za takýto zákusok.Miluje tohto tipu koláčiky.Už som si ho uložila a budem ho musieť prekvapiť.Neviem,či ho budem mať taký vydarený ako ty?
medovnicek
ďalší skvost od teba, aj tento určite vyskúšam, receptíky od teba si vždy nechávam na nejakú slávnostnejšiu príležitosť
adkas
dakujem dievcence, vobec to nie je nic zlozite... smelo dotoho, som zvedava na vase referencie.... ja uz idem repete:)))
domci4
Mohla by som to urobiť aj v kruhovej forme?
adkas
@domci4 myslim ze mohla, ale nemam to odskusane, takze mnozstvo surovin ostava na tebe:)))
natali
asi všetko to už bolo povedané, ja sa len pripájam a chválim blog :) a receptík si ukladám
zuzkabluzka
@adkas dnes som tuto paradu upiekla, naozaj paradu, lebo okrem vynikajucej chuti je aj velmi pekny, zozal velky uspech, urcite som ho nerobila naposledy :) velka vdaka :)
eviana
Aďuška... nádhera dych vyrážajúca a o skvelej chuti vôbec nepochybujem... ako všetky Tvoje dezerty :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia