Šalát
Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety
Autor receptu: redakcia
Postup- 1. Baklažán a cuketu umyjeme,
osušíme, pokrájame
na 1 cm plátky, rozložíme na
podnos a osolíme z oboch strán.
Počkáme 20 minút, kým sa
zelenina „nespotí", a znovu osušíme
kuchynskými papierovými
utierkami.
- 2. Potom môžeme začať s grilovaním.
Postupne ugrilujeme
všetku cuketu a baklažán
a odkladáme na veľký
pekáč alebo veľkú misu. Ešte
teplé pokvapkáme balzamikom
a okoreníme čerstvo namletým
korením.
- 3. Nasekáme kôpor a pridáme
k zelenine. Zľahka premiešame
a môžeme podávať. Prekladáme
plátkami paradajok
a kaparami. Navrch pridáme
rukolu a hoblinky syra pecorino.
|