Šalát

Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety

Autor receptu: redakcia

2
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. 1. Baklažán a cuketu umyjeme, osušíme, pokrájame na 1 cm plátky, rozložíme na podnos a osolíme z oboch strán. Počkáme 20 minút, kým sa zelenina „nespotí", a znovu osušíme kuchynskými papierovými utierkami.
  2. 2. Potom môžeme začať s grilovaním. Postupne ugrilujeme všetku cuketu a baklažán a odkladáme na veľký pekáč alebo veľkú misu. Ešte teplé pokvapkáme balzamikom a okoreníme čerstvo namletým korením.
  3. 3. Nasekáme kôpor a pridáme k zelenine. Zľahka premiešame a môžeme podávať. Prekladáme plátkami paradajok a kaparami. Navrch pridáme rukolu a hoblinky syra pecorino.