Kuracie stehná
Kuracie stehná

Balotínka z kuracieho stehna s konfitovaným zemiakom a mrkvou

Štefan Girga
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 1. decembra 2020
Balotínka z kuracieho stehna s konfitovaným zemiakom a mrkvou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

4 ks
40 g
800 ml
400 g
400 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie stehná vykostíme. Z orezaných zvyškov urobíme fáš – mäso zmiešame so špenátom, soľou a s korením. Naplníme vykostené stehná, vložíme vybratú očistenú kosť, zrolujeme okolo nej a zviažeme, osolíme, okoreníme a dáme upiecť.

  2. 2

    Zemiaky očistíme a nakrájame na hrubé plátky (cca 3–4 cm). Do vnútra zemiakov povykrajujeme dierky s priemerom 1 cm. Z očistenej mrkvy vykrojíme tiež 3–4 cm dlhé a 1 cm hrubé tyčinky a tie vpichneme do zemiakov.

  3. 3

    Do nádoby dáme olej, poriadne ho osolíme, pridáme rozmarín, tymian a zemiaky s mrkvou. Dáme konfitovať pri 90 stupňoch na zhruba 2 hodiny. Zo zvyšnej mrkvy môžeme urobiť pyré.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre