Balotínka z kačacích pŕs s foie gras, zemiakové pyré so šalviovými píniovými orieškami a brusnicami

Autor receptu: sjuz

Dostala som chuť pripraviť trošku "lepšiu" večeru :)

Postup

  1. Kačacie prsia zbavíme kože, narežeme na plát a naklepeme cez fóliu. Osolíme, okoreníme čerstvo namletým čiernym korením.
  2. Položíme na ne foie gras.
  3. Prsia pevne zvinieme a zabalíme do potravinárskej fólie.
  4. Vložíme do vriacej vody, ale ďalej nevaríme. Môžeme niečím zaťažiť - ja som na ne položila menší kastról. Necháme vo vode 12 minút.
  5. Hotové zbavíme fólie a na panvici opečieme zo všetkých strán na masle s trochou oleja. Zabalíme do alobalu a necháme odpočinúť.
  6. Na panvici na masle si opražíme šalviové lístky - pozor - ide to rýchlo, a treba sledovať, aby nezhnedli, pretože zhorknú.
  7. Pridáme mierne podrvené píniové oriešky a jemne opražíme.
  8. Do výpeku z kačacích pŕs pridáme červené víno, chvíľu povaríme, pridáme brusnicový džem, med a necháme pár minút zredukovať.
  9. Podávame so zemiakovým pyré, na ktoré navrstvíme oriešky v šalviovom masle a s omáčkou z brusníc.