Balkónové miš-maš na grile (fotorecept)

Autor receptu: rozmarin

V nedeľu bol krásny deň, tak sme sa rozhodli, že obed bude na našej terase a grilovaný. Grilovali sme kukuricu, cukiny, baklažán v celku na pomazánku, chlebové placky, pizzu, encián, hamburgery, vykostené kuracie stehná, krkovičku a klobásku. Vyzerá toho byť veľa, ale zo všetkého sme robili iba po troche, lebo každému chutí niečo iné :-). Mne úplne stačili chlebové placky s cesnakom a o tie sa s Vami podelím!

Suroviny

Postup

  1. V robote si pripravíme klasické kysnuté cesto. Vlažnú vodu zmiešame s kvasnicami a cukrom. Po podkysnutí pridáme preosiate múky, v pomere 1:1, soľ a olivový olej. Poriadne zamiešame a necháme vykysnúť.
  2. Po nakysnutí, kedže som lenivá, tak iba rukou formujem - rozťahujem, malé placky, ktoré kladiem na horúci gril
  3. Takto ich grilujeme.
  4. Pozor, sú rýchlo hotové, aj nám sa niektoré trochu pripálili :-). Tu je prvá hotová placka, ktorú už treba iba potrieť pretlačeným cesnakom zmiešaným so soľou a olivovým olejom, alebo iba natrieť maslom. Do cesta možno pridať ľubovoľné bylinky, ale cesto plniť napr. syrom.
  5. A dnes som experimentovala a trochu cesta som dala na dierkový plech, a urobila pizzu, ktorú sme tiež grilovali. Myslím, že bola vydarená, synovi chutila :-)
  6. A takto to u nás vyzeralo.
  7. Z toho celého baklažánu bola pomazánka. Baklažán sme dali hneď od začiatku do grilu, robil sa tam tak skoro aj hodinu, ale stačilo by aj menej. Po vychladnutí som dužinu lyžicou vydlabala, dala do mixéru spolu s majonézou, pretlačeným cesnakom, soľou, trochou mletého kuminu a trochou olivového oleja . Všetko som poriadne rozmixovla a pomazánka bola hotová, výborná na tie chlebové placky, alebo na chleba.