Baklažány plnené kuracími stehienkami (fotorecept)

Autor receptu: straka1

Dnes som otvorila chladničku-a pripravila k obedu ,to čo so tam našla. Keďže najradšej varím resp.grilujem všetko naraz-ani dnešok nebol výnimkou.Robila som tak ako som uznala za vhodne´,no a čuduj sa svete-CHUTILO NÁM.

4-6
porcie
60 minút
príprava
120/20 minút
na 200/300 °C

Suroviny

Postup

  1. Sójové kocky si vysypeme do studenej vody zmiešanej z vegetou.
  2. Zo stehienok stiahneme kožu.Uložíme ich do pácu : olej,prelisovaný cesnak,pomleté korenie rôznej farby,soľ,provelsánske byliny-teraz je sezóna aj čerstvých bylín, tak si každý môže urobiť pác-podľa vlastnej chuti.Stehná necháme odležaťv chlade.Zatiaľ si pripravíme hociaký šalát-Ja som robila z novej kapusty a mrkvy s cukrom ,mrkvou a citrónom s troškou rozdrvenej rasce.Baklžány si rozrežeme pozdlžne-malou lyžičkou vyberieme stiedku-pocitronujeme a poukladáme naň stehienka.Na spodnú časť pekáča podávame zemiačky a sóju/ktorá pred tým bola nasiaknutá studenou vodou s vegetou./Pomedzi zemiaky podávame sóju-môže byť aj napr.náhrada - karfiól.Posypeme americkým korením a osolíme.Podlejeme cca 2dcl.prevarenej vody.
  3. Na horný mriežkovaný vrch pekáča poukladáme naplnené baklažány a cibuľu/ktorú sme úplne nedošúpali a omočili vo vode zo sóji.Uložíme na pekáč. . Medzi baklažány poukladáme cibuľu/namočenú v extrakte zo sóji/.Aby sme vyplnili celý pekáč.Vybratú časť baklažánu pokvapkáme citrónom a odložíme do chladničky-na druhý deň je z toho skvelá praženica.
  4. Plechy spojíme,uzavrieme alobalom a v predhriatej rúre /200/pečieme cca 1-1/2 hod.
  5. Keď sú stehná makké alobal odoberieme a pekáče zvlášť D O G R I LU J E M . Dobrú chuť.PRÍLOHA : Ľubovoľný čerstvý šalát.
  6. Záverečná fáza: Kapustovo,mrkvový šalát - som obalila do plátkov syra.