Baklažány na parmský spôsob alebo jednoducho Parmigiana
Autor receptu: dora
Existujú rôzne verzie parmigiany, ale tento recept je originál a pôvodný. Naučila a osvojila som si ho počas môjho pobytu na ďalekej Sicílii.
6 porcií |
90 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Baklažán pozdĺžne nakrájame na plátky, nasolíme a umiestnime do sitka nad hrniec asi na 30 – 45 min, aby pustil vodu.
- Potom ho opláchneme a vyžmýkame v papierovej utierke. Následne jemne opražíme na troške oleja.
- Vysmažené vrstvíme na menší, ale hlboký plech nasledovne: baklažány, pretlak, lístky bazalky, kúsky mozzarelly, plátky cesnaku, nastrúhaný parmezán a zasa baklažán...Dáme do rúry zapiecť na 180°C na cca 30 – 45min.