Baklažány na parmský spôsob alebo jednoducho Parmigiana

Autor receptu: dora

Existujú rôzne verzie parmigiany, ale tento recept je originál a pôvodný. Naučila a osvojila som si ho počas môjho pobytu na ďalekej Sicílii.

6
porcií
90 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Baklažán pozdĺžne nakrájame na plátky, nasolíme a umiestnime do sitka nad hrniec asi na 30 – 45 min, aby pustil vodu.
  2. Potom ho opláchneme a vyžmýkame v papierovej utierke. Následne jemne opražíme na troške oleja.
  3. Vysmažené vrstvíme na menší, ale hlboký plech nasledovne: baklažány, pretlak, lístky bazalky, kúsky mozzarelly, plátky cesnaku, nastrúhaný parmezán a zasa baklažán...Dáme do rúry zapiecť na 180°C na cca 30 – 45min.