Baklažánové vežičky fotorecept

frezia - fotkafrezia, 23. novembra 2014
Baklažánové vežičky (fotorecept)
Foto: frezia

Moj manzel ma velku fantaziu, staci mu otvorit chladnicku, vyberie par potravin a za chvilu je nieco dobre na stole. Tentoraz spravil tieto chutne Zobraziť celý popisMoj manzel ma velku fantaziu, staci mu otvorit chladnicku, vyberie par potravin a za chvilu je nieco dobre na stole. Tentoraz spravil tieto chutne vezicky.

30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
2 ks
 plátkový
 čerstvá
 čerstvo mleté




Postup

  1. 1

    Jednu paradajku si pokrajame na male kocky. V panvici zohrejeme olej a paradajku dobre poprazime, pridame cerstvu bazalku, osolime, okorenime, odstavime.

  2. 2

    Na grilovacej panvici si opecieme z oboch stran nakrajany baklazan. (Bez oleja)

    Baklažánové vežičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do pekacika ukladame na spodok koliesko baklazanu, koliesko paradajky, kozi syr... Kazdu vrstvu vzdy posolime a pokorenime.

    Baklažánové vežičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na kozi syr dame za lyzicu paradajkovej zmesi z panvice.

    Baklažánové vežičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prikryjeme baklazanom...

    Baklažánové vežičky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridame cerstvu bazalku...

    Baklažánové vežičky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prikryjeme syrom...

    Baklažánové vežičky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na zaver pouzijeme zbytok paradajkovej zmesi a dame to zapiect do rury na 180 °C, 15 minut.

    Baklažánové vežičky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

afataga
mas sikovneho muza, toto by som si dala, aj ked mne k baklazanu viac pasuje oregano
frezia
@afataga , dakujem. K oreganu, ano len k baklazanu je lepsie oregano, ale je tam viac paradajok a na tento sposob sa hodi viac cerstva bazalka.
@elixir , dakujem.
jarunka
Mas sikovneho manzela, ten moj vie len prazenicu podla jeho receptu :-)
1x frezia
denyany
Krásne! Baklažán je super a mne sa k nemu hodí bazalka a cesnak. Takú vežu by som si dala hneď!
violeta
dnes som spravila tvoje vežičky na večeru, @frezia , sú výborné, aj keď ja som použila goudu a vežičky som podliala paradajkami z konzervy, chlapcom k nim chýbala nejaká mäsová príloha, ale mne určite nie :-)...ďakujem za inšpiráciu
frezia
@violeta , velmi sa tesim, ze vam chutilo. Tento recept je velmi variabilny, namiesto baklazanu sa da pouzit aj napr. cuketa, syr pouzjeme tiez aky prave mame, bylinky ake mame radi, hodi sa k tomu aj oregano ako tu uz napisala @afataga , da sa pouzit aj mäso, predtym uz tepelne upravene, alebo sunka... Vezicky sa mozu skladat z hocicoho.
hyacinta
Včera sme mali hostí a pripravila som tieto vezicky ako predjedlo. Chutili aj vyzerali fantasticky. Príprava je úplne jednoduchá. Super nápad! Pridávam fotku pred pečením.


frezia
@Hyacinta , dakujem pekne, som rada, ze chutili. Mam tu este viac zdravych, jednoduchych a velmi chutnych receptov, vhodnych aj ako prilohy na grilovackach. Mozno nieco skusis.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia