Baklažán s fazuľovo - bazalkovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Deň vopred si namočíme fazuľu. Potom ju opláchneme a uvaríme domäkka v posolenej vode s bobkovým listom.
  2. Uvarenú fazuľu preložíme do mixéra, pridáme veľkú hrsť bazalkových listov, strúhanú citrónovú kôru, trochu citrónovej šťavy a cesnak. Rozmixujeme a postupne prilievame olej podľa potreby. Krém dochutíme soľou, čiernym korením pripadne pridáme ešte citrónovú šťavu.
  3. Baklažán umyjeme, nakrájame na kolieska, posolíme a necháme pol hodinu "vypotiť".
  4. Na panvici potretej olejom opečieme baklažánové kolieska z oboch strán. Servírujeme s fazuľovo - bazalkovým krémom.
  5. Ja som jedlo pripravovala len pre seba. Spravila som len jeden - prvý maličky baklažán z babkinej úrody. Množstvo surovín preto neuvádzam. Pre presnejšie množstva surovín pridávam link na pôvodný recept : http://www.roostblog.com/roost/graffiti-eggplant-with-white-bean-basil-lemon-spread.html