Grilovaný baklažán
Grilovaný baklažán

Baklažán s cesnakovo-zázvorovou omáčkou

2010 - bez fotky2010, 10. septembra 2019
Baklažán s cesnakovo-zázvorovou omáčkou
Foto: 2010

Jednoduchý ázijský recept na baklažan.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2-3 strúčiky
2 cm
1 KL
100 ml
1 PL
1 PL
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Baklazan nakrajame na platky, trochu posolime, potrieme olejom a dame na rozpaleny gril. Mne stacili tak 3- 4 minuty z kazdej strany, aby zmakol a ugriloval sa.

  2. 2

    Cesnak nastruhame, ja som mal cinsky tak som dal 3 struciky, tak isto som nastruhal ocisteny zazvor asi 2 cm. Na lyzici oleja chvilu oprazime, zbavime sa surovej chute. Pridame lyzicu sojovej a ustricovej omacky ( podla chute ) pridame pol lyzicky cukru v Ázii sa vzdy snazia vybalancovat slanu chut sojovej omacky. Vo vode rozmiesame skrob, pridame a povarime do zhustnutia tak 5 minut .

  3. 3

    Baklazan polejeme omackou a prizdobime na drobno nakrajanou cibulkou.

    Baklažán s cesnakovo-zázvorovou omáčkou - obrázok 3

Diskusia k receptu

mironi
...ja ho posolim, kus postoji, utrem z neho tu trpkú šťavu a až tak ho grillnem keťuhu...:-)
mijaita
Reagovat z mobilu je nesmysl. Komentar neprojde. Zn. NIKDY CELY!! K vztekuw
bembo
Dnes som si kúpil baklažán,nakoľko už som ho dávno nemal,dostal som naň chuť.Prvý uložený recept ktorý bol v mojej kolonke "zelenina" bol práve tento,tak som sa rozhodol ho vyskúšať.Ja som si ho dal s hranolkami,a polial touto omáčkou.Tá moja bola tmavšia ako tvoja,ale veľmi mi to všetko chutilo.Polovica baklažánu a omáčky mi ostala.Napadla ma potom myšlienka,dať do nej za polovičnú kávovú lyžičku medu.Trochu mala jemnejšiu chuť,ale stále výborná.Nabudúce až ju budem robiť dám miesto cukru celú lyžičku.Vďaka za výborný recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia