Baklažán s bryndzou a cukinou v remoske (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Komu sa chce v tých teplotách stáť za sporákom?Vymýšľame ľahké a rýchle jedlá.Remosku mám len asi 2 roky a neviem si ju vynachváliť.Keď stará dožila,bola som bez nej asi 10 rokov a nechýbala mi.Ale teraz pre dve osoby je využitá najmä v horúčavách.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv nakrájam dobre umytý baklažán na plátky,posolím a dám vypotiť.Len raz som nedala a baklažán bol horký,tak na vyhodenie.Takže už bez toho neskúšam.Ale veď nech sa nepotíme len my,môže aj on... :-) Vrch som zaťažila na 3O min. ...
  2. a toľko vypotil ...bolo to horké a nechutné.Načo som olízala?
  3. Medzi tým som osmažila cibuľu na troche oleja aj s cesnakom,pridala paradajku z konzervy nakrájanú na drobno,osolila,pridala MČK a asi 5 min. podusila a preložila do remosky.
  4. Plátky baklažánu som osušila,
  5. opiekla na panvici na kvapke oleja a natrela bryndzou,ktorú som vymiešala s trochou masla.Posypala som pažitkou,pridala list bazalky a zrolovala.
  6. Do remosky som poukladala na paradajkový základ nakrájanú cuketu na plátky,ktorú som neochutila ničím a pri degustácii ani nechýbalo.Bryndza slaná a základ bol ochutený.Na to som poukladala roládky baklažánu a prihodila mozzarellu,ešte trocha bazalky a štipku oregána,lebo to mám rada.Zapiekla som asi 20 min., kým zemiaky zmäkli a obed bol na stole.Ak niekto vyskúša,tak DOBRÚ CHUŤ !