Baklažán s bazalkovým pestom, mozzarellou a paradajkami (fotorecept)

Autor receptu: maartina

30 minút
príprava

Postup

  1. Baklažán nakrájame na tenšie kolieska, nasolíme z obidvoch strán a necháme "vyplakať" asi tak 20 min.
  2. Následne ho umyjeme a osušíme.
  3. Potrieme olivovým olejom ...
  4. a šup s ním na panvicu ...krátko opečieme z oboch strán
  5. Mozzarellu i paradajky si medzitým nakrájame ...a ideme servírovať :)
  6. Jednotlivé plátky baklažánov natrieme bazalkovým pestom ...nemala som všetky potrebné ingrediencie na prípravu domáceho, tak som si pomohla kupovaným :). Poukladáme mozzarellu, nakoniec paradajky ...pokvapkáme oliv.olejom a trošku mletého bieleho korenia.
  7. Veľmi sme si pochutili ...či už ako ľahký obed alebo večera.