Baklažán s balzamikovo - vínovou redukciou (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Baklažány dobre umyjeme
  2. a nakrájame na hrubšie plátky. Bohato posypeme soľou, premiešame a necháme 30 minút stáť. Po 30 minútach baklažán umyjeme od soli a vysušíme medzi dvoma utierkami.
  3. Baklažánové plátky postupne na troche oleja osmažíme z oboch strán. Vyberáme na papierovú kuchynskú utierku a prikryjeme alobalom.
  4. V menšom kastróliku rozpálime lyžicu olivového oleja, pridáme prelisovaný alebo na drobné kúsky nakájaný cesnak a premiešame.
  5. Po chvíli pridáme 1/2 KL čerstvo zomletého čierneho korenia,
  6. zalejeme balzamikovým octom a vínom. Privedieme do varu, teplotu znížime a na slabom ohni varíme, kým sa omáčka nezredukuje. Podľa potreby dosolíme. Baklažán servírujeme preliaty omáčkou a posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou.
  7. Inšpirované receptom zo stránky http://www.steffensdinners.com/