Bagetka s grilovaným baklažánom, sušenými paradajkami a kozím syrom

Autor receptu: pumaamravec

Túto bagetku si dávam v mojej obľúbenej kaviarni SHTOOR. Je to naozaj dokonalá kombinácia chutí a nikdy jej neodolám.

3
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. K tomuto jedlu sa najviac hodí veľká francúzka bageta (celozrnná). Rozrežeme si ju na 3 časti a potom pozdlžne napoly. Olejom zo sušených paradajok ju potrieme z oboch vnútorných strán.
  2. Na spodnú stranu natrieme kozí syr.
  3. Baklažán si narežeme asi na 0,4 cm plátky a z oboch strán nasolíme. Necháme cca 20 minút odkvapkať. Na dno panvice si kvapneme olivový olej a orestujeme na ňom plátky baklažánu. Dajú sa kúpiť aj zavarené grilované baklažány v pohári, ale domáce su domáce:)
  4. Do bagetky striedavo ukladáme plátky orestovaného baklažánu a sušené paradajky. Nakoniec okoreníme oreganom a sušenou bazalkou. Môžeme ešte ľahko zapiecť aj v bežnom sandwichovači. Môžme podávať so šalátom.