Hovädzí steak

Bageta s flank steakom, rukolou a horčicovou majonézou

Autor receptu: redakcia

Flank (alebo pupok) je dlhý a plochý chudý plátok mäsa zo spodných brušných svalov. Výborne sa hodí na grilovanie, využiť ho možno aj na mnohé ďalšie úpravy.

5
porcií
25 minút
príprava

Postup

  1. Steak necháme vcelku, osolíme, okoreníme a prudko opekáme na panvici asi 1 minútu. Potom oheň stíšime a dopekáme 2 minúty z každej strany. Hotový odložíme a počkáme, pokiaľ vychladne. Potom ho nakrájame krížom cez vlákna na tenké pásiky.
  2. Majonézu, horčicu a kurkumu zmiešame v miske, dochutíme štipkou soli a korenia.
  3. Bagetu rozrežeme, potrieme majonézovým dipom. Na spodnú časť dáme rukolu, potom plátky mäsa, jemne posypeme hrubozrnnou morskou soľou. Na to poukladáme plátky paradajky, znova trochu rukoly a prikryjeme vrchnou časťou bagety.