Hovädzí steak
Bageta s flank steakom, rukolou a horčicovou majonézou
Autor receptu: redakcia
Flank (alebo pupok) je dlhý a plochý chudý plátok mäsa
zo spodných brušných svalov. Výborne sa hodí na
grilovanie, využiť ho možno aj na mnohé ďalšie úpravy.
Postup
- Steak necháme vcelku, osolíme,
okoreníme a prudko opekáme na
panvici asi 1 minútu. Potom oheň
stíšime a dopekáme 2 minúty
z každej strany. Hotový odložíme
a počkáme, pokiaľ vychladne.
Potom ho nakrájame krížom cez
vlákna na tenké pásiky.
- Majonézu, horčicu a kurkumu
zmiešame v miske, dochutíme
štipkou soli a korenia.
- Bagetu rozrežeme, potrieme majonézovým
dipom. Na spodnú časť dáme
rukolu, potom plátky mäsa,
jemne posypeme hrubozrnnou morskou soľou.
Na to poukladáme plátky paradajky, znova
trochu rukoly
a prikryjeme
vrchnou časťou
bagety.