Badiánový medovník

Autor receptu: kucharka100

Recept som dostala od jednej pani, ktorej syn bol včelárom. Vždy som sa snažila upiecť perníčky, ale pokaždé museli istý čas stáť, nakoľko boli tvrdé. Tento recept je mnohokrát vyskúšaný a je spoľahlivý, chutný...skrátka jedna báseň. Pečiem ho na sviatky a osvedčil sa aj ako ozdoba na vianočný stromček.

20 minút
príprava
5-7 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Vodu , med, kryštálový cukor a olej dáme roztopiť. Keď zmes vychladne, dáme do nej 1.30 kg múky, sódu bicarbonu, vajíčka, pomletý badián a škoricu. Cesto dobre vymiešame a necháme celú noc stáť v chladničke. Ráno cesto po častiach vyberáme, vaľkáme na hrúbku 1 /2 cm a formičkami vykrajujeme. Ukladáme na plech, ak nechceme zdobiť cukrovou polevou, potrieme jednotlivé perníčky vajíčkom, prilepíme orech, mandľu a upečieme. Pečenie trvá krátko a preto si treba vykrájať perníčky na viac plechov, aby sme stíhali piecť.