Baby hrušky marinované v Portite Matyšák s mascarpone krémom

Autor receptu: redakcia

Aké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela Matyšák tentoraz pripravilo dezert pre všetky jazýčky. Kto ochutná, neoľutuje.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hrušky vložíme do Portita tak, aby boli ponorené a spolu s cukrom a koreniami varíme tiahnutím (teda pomaly, aby sme nedosiahli var) asi 40 minút.
  2. Mascarpone zmiešame s vanilkovým cukrom a vyšľahanou šľahačkou a podávame s hruškami.
  3. Náš tip: Ideálne na tento recept sú hrušky Williamsove, ktoré môžeme aj skaramelizovať. Rozpálime cukor a dáme doň v portite marinovanú hrušku, na ktorej karamel vytvorí ozdobu.