Baby hrušky marinované v Portite Matyšák s mascarpone krémom
Autor receptu: redakcia
Aké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela Matyšák tentoraz pripravilo dezert pre všetky jazýčky. Kto ochutná, neoľutuje.
4 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Hrušky vložíme do Portita tak, aby boli ponorené a spolu s cukrom a koreniami varíme tiahnutím (teda pomaly, aby sme nedosiahli var) asi 40 minút.
- Mascarpone zmiešame s vanilkovým cukrom a vyšľahanou šľahačkou a podávame s hruškami.
- Náš tip: Ideálne na tento recept sú hrušky Williamsove, ktoré môžeme aj skaramelizovať. Rozpálime cukor a dáme doň v portite marinovanú hrušku, na ktorej karamel vytvorí ozdobu.