Bábovka za 5 minút

platkova - fotkaplatkova, 23. júla 2011
Bábovka za 5 minút
Foto: platkova
7-8
porcií
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 lyžice polievkové
3 lyžice pol.
3 lyžice pol. hocijaký
1 kávová lyžica
3 lyžice pol.
štipka
3x
2 kávové lyžice




Postup

  1. 1

    Do malej misky nasypeme 3 polievkové lyžice polohrubej múky,3 polievkové lyžice krištáľového cukru,3 polievkové lyžice oleja, 1 kávová lyžica kypriaceho prášku do pečiva,štipka škorice, 3 vajca ............

  2. 2

    Všetko vymiešame. A rozdelíme si riedke cesto do dvoch malých misiek. Do čistej misky nalejeme 3kvapky oleja,a servítkou porostierame olej. V jednej miske musí byť menej cesta ako v tej druhej.V tej miske čo je cesta manej pridáme 2 kávové lyžice kakaa a sem tam polejeme cesto v ktorej je cesta menej.

  3. 3

    Ak je všetko hotové dáme do mikrovonky cesto a nastavíme na 3minúty.Ak je bábovka upečená vyklopíme ju na tanier a rozkrojime ju.DOBRú CHUť :)

Diskusia k receptu

evanaaa
Vitaj, Platkova, si mladá ale šikovná, to je super, stačí normálne len dať do mikr. ako keď si zohrievam jedlo? Lebo ja mám dosť starú, iné v nej nerobím. Ten druhý bod je trošku akoby pomotaný čiže, tam, kde je menej cesta si pridám kakao a potom ním polejem cesto v miske, kde je ho viacej? Asi tak by to malo byť, nie?
evanaaa
Ešte som chcela dodať, že ak by to takto fungovalo, je to super, mala by som k raňajkám a ku kakavku čerstvý koláčik. Musím skúsiť, či mi to pôjde.
zdezda
jejda, túto babovečku vyskúšam, ďakujem :-)
marta23
Nie je povedané, na akom výkonostnom stupni mikrovlnky sa to má piecť . Ja mám 400, 600 800W. Prosím upresniť, je to dôležité.
valeri
recept vyzerá lákavo, len ho tiež prosím upresniť a tiež ten druhý bod
babulicka
zaujimave , mam rada rychle recepty , necakam zazraky ale vyskusam .Tiez by som rada vedela na kolkatke sa to robi
amazonka29
Urobila som a Tvoja bábovka mala v našej rodine skvelý ohlas,nesmierne nám chutnala.Akurát ja som ju nechala robiť 6minút na klasickom výkone mikrovlnky (čiže na 100 % pre výkone 800W)a ešte cca 3-4 minúty ju nechala v zavretej mikrovlnke dojsť.Nuž a namiesto cukru som ju obliala čokoládou-rýchli dezert ako delaný.Veľmi pekne Ti ďakujem za skvelý recept!!!!!
modrykamen
My skôr narodený, variaci a pečúci podľa starých zložitých receptúr, ktorí si len nedávno kúpili mikrovlnu a aj tú používajú viac menej na ohrievanie,si nevieme ani len predstaviť, že sa koláč dá upiecť za 5 minút. Ale zas nie sme tak starí, aby sme to nestihli ešte odskúšať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia