Bábovka špaldovka celozrnka

Autor receptu: irenaw

S lieskovými orieškami a čokoládou. Sladená stéviou.

20-30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Za túto bábovku špeciálne ďakujem varecháčke s nickom @evk. Kúpila som stéviové sladidlo, ktoré mi odporučila a skúsila som niečo upiecť. Je najlepšia zo všetkých múčnikov, ktoré som doteraz so stéviou upiekla. Takže dia múčnik na sviatočné ráno už mám. Vďaka.
  2. Rúru dáme vyhrievať na 180°C. Lieskovce opečieme na sucho. Zbavíme šupiek a necháme vychladnúť. Posekáme na hrubo. Čokoládu posekáme na malé kocky. Pridáme ostatné suché prísady a premiešame. Stéviové sladidlo, ktoré som použila má uvedenú sladivosť 1:10 (1 g sladidla = 10 g cukru). Pridáme roztopené maslo, jogurt a celé vajcia. Premiešame. 3/4 cesta vlejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy. Do zvyšného cesta pridáme kakao a jogurt. Navrstvíme do formy na biele cesto a trochu premiešame špajdľou. Dáme do rúry a pečieme asi hodinu. Skúsime prepečenie ihlicou. Necháme chvíľu chladnúť vo forme a potom vyklopíme. Môžeme poprášiť stéviovým práškom so sladivosťou 1:1. Necháme celkom vychladnúť. Vlažná sa trochu mrví, ale vychladnutá sa dá krájať veľmi dobre.