Medová bábovka

Bábovka s medom a mandľovými lupienkami (fotorecept)

Autor receptu: mitzy

Vláčna bábovka osladená medom. Keď už máme ten mesiac bábovky... :)

8-16
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Postup

  1. Heru necháme pri izbovej teplote vonku polhodinku, aby zmäkla. Použila som formu na bábovku s priemerom 22 cm.
  2. Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky.
  3. V jednej mise zmiešame polohrubú múku s kypriacim práškom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou.
  4. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu v druhej mise.
  5. Do sypkých surovín pridáme pokrájanú Heru, žĺtky a med. Všetko spolu dobre premiešame.
  6. Pridáme mlieko a vymiešame cesto.
  7. Pridáme sneh a zľahka, ale poriadne ho vmiešame do cesta.
  8. Nakoniec pridáme mandľové lupienky a cesto premiešame.
  9. Do vymastenej a vysypanej formy vlejeme cesto a dáme piecť do vopred rozotriatej rúry na 170 stupňov Celzia 50 minút. Bábovku skontrolujeme vpichnutím špajdle alebo vidličky. Dopečenú bábovku necháme vychladnúť vo forme. Potom ju vyklopíme a môžeme podávať ku kávičke alebo s pohárom mlieka.
  10. Dobrú chuť :)