Medová bábovka
Bábovka s medom a mandľovými lupienkami (fotorecept)
Autor receptu: mitzy
Vláčna bábovka osladená medom. Keď už máme ten mesiac bábovky... :)
8-16 porcií |
20 minút príprava |
50 minút na 170 °C |
Postup
- Heru necháme pri izbovej teplote vonku polhodinku, aby zmäkla. Použila som formu na bábovku s priemerom 22 cm.
- Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky.
- V jednej mise zmiešame polohrubú múku s kypriacim práškom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou.
- Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhého snehu v druhej mise.
- Do sypkých surovín pridáme pokrájanú Heru, žĺtky a med. Všetko spolu dobre premiešame.
- Pridáme mlieko a vymiešame cesto.
- Pridáme sneh a zľahka, ale poriadne ho vmiešame do cesta.
- Nakoniec pridáme mandľové lupienky a cesto premiešame.
- Do vymastenej a vysypanej formy vlejeme cesto a dáme piecť do vopred rozotriatej rúry na 170 stupňov Celzia 50 minút. Bábovku skontrolujeme vpichnutím špajdle alebo vidličky. Dopečenú bábovku necháme vychladnúť vo forme. Potom ju vyklopíme a môžeme podávať ku kávičke alebo s pohárom mlieka.
- Dobrú chuť :)