Bábovka s kokosovým olejom a Amarettom fotorecept

luciasm - bez fotkyluciasm, 11. septembra 2016

Táto bábovka vznikla tak, že som si našla recept na klasickú bábovku, no upravila som si ju podľa vlastnej chuti :) bola nedeľa a Zobraziť celý popisTáto bábovka vznikla tak, že som si našla recept na klasickú bábovku, no upravila som si ju podľa vlastnej chuti :) bola nedeľa a čakali sme návštevu a mala som len hodinku na to, aby som niečo rýchle upiekla :) Dúfam, že vám bude bábovka chutiť :) Dobrú chuť.

10
porcií
20 minút
príprava
45-55 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
250 g
150 g
100 ml
2 PL
1 ks
100 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    Ako prvé si stále vymastím bábovkovú formu s kokosovým olejom a vysypeme múkou. Žĺtky oddelíme od bielok. Bielky vyšľaháme v osobitnej miske so štipkou soli do tuha. Ak máme bielky vyšľahané, prejdeme k žĺtkom :)

  2. 2

    Žĺtky si vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme mlieko a Amaretto. Polohrubú múku zmiešame s práškom na pečenie a pridáme do vyšľahaných žĺtkov a šľaháme, kým sa nám nezačnú robiť na ceste také bublinky.

  3. 3

    Teraz sú na rade bielky. Bielky RUČNE (nie mixérom) primiešame do cesta. Polku cesta vylejeme do vymastene formy a do druhej polky primiešame kakao. Kakaové cesto nalejeme na to biele. Bábovku vložíme do rúry a pečieme cca 45 - 55 min.

  4. 4

    Do bábovky pichneme nožom alebo niečím :) ak sa cesto nelepí, bábovka je upečená :) Bábovku necháme trošku vychladnúť a vyklopíme z formy :) Nakrájanú bábovku sme si ešte poliali čokoládou a ozdobili domácou šľahačkou :) Dobrú chuť

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia