Bábovka s bielou čokoládou a čerešňami (fotorecept)

Autor receptu: evas13

Recept som si našla v týždenníku Televízia a zaujal ma, pretože bábovky mám veľmi rada.

12
porcií
45 minút
na 160 °C

Postup

  1. Múku preosejeme s pudingom a práskom do pečiva, prisypeme cukor, soľ, prilejeme olej a mlieko. K tomu pridáme vajcia a jogurt, všetko dobre premiešame
  2. Nasekáme si bielu čokoládu a zamiešame spolu s kandizovanými čerešňami do hotového cesta. V tomto prípade som použila sušené višne, bábovka bola mierne kyselkava, čo nám veľmi chutilo.
  3. Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vylejeme cesto do formy a pečieme vo vyhriatej rúrena 160°C asi 45 min. Záleží od typu rúry a každý si už svoju rúru pozná.
  4. Po upečení bábovku necháme vychladnúť, po vychladnutí ju potrieme bielou polevou a pomocou stočeného papierika v tvare livika zdobíme cik-cak mliečnou čokoládovou polevou.
  5. ...a natretá s čokoládou.
  6. ...a tu je bábovka, ktorú som robila predtým s čerešňovým kompótom,