Bábovka nadýchaná s dvoma druhmi múky

Autor receptu: marianna76

Túto bábovku mám od mužovej starenky, nie je ťažká na jedenie....a nie je to mramorová bábovka, na tú mám iný recept, taký tuhší. Táto bábovka je z 5 vajíčok, robievam aj vyššiu zo 6.

45 minút
na 175 /180/ °C

Suroviny

Postup

  1. V zátvorke sú uvedené suroviny pri použítí 6 vajíčok. Žĺtka vymiešame s mletým cukrom, postupne pridávame olej. V miske zmiešame múky a kyp. prášok. Z bielkov spravíme tuhý sneh. Zapneme si rúru na 175 - 180 stupňov.
  2. Múku postupne pridávame k vyšľahaným žĺtkam spolu s vodou. Sneh po vypnutí mixéra jemne postupne vmiešavame do cesta metličkou.
  3. Formu sa vymažeme tukom , vysypeme strúhankou. Ja nalievam asi len 1/3 plnky, do zvyšnej zamiešam kakao a vylejem na žlté cesto do formy. Dáme do vyhriatej rúry na spodnú mriežku a pečieme približne 45 min/ 175 /180/ stupňov. Ak si recept prerátame na 4 vajíčka stačí myslím piecť aj v prostriedku rúry, počas pečenia môžme tak po 20 min. prikryť alobalom /ak pečieme na strednej priečke/
  4. Bábovku nechávam vo forme chvíľku, možno 2 - 3 min., dám na formu tanier a prevrátim, bábovka sa mi odlepí a ostane na tanieri, tu ju nechám prikrytú formou...