Babičkina najlepšia žemľovka Charlotte bez žemlí

Autor receptu: forneta

už som tu niekolko krát básnila o žemlovke mojej babičky... toto je jej recept... ale vobec absulútne vôbec sa mi nepodaril ako jej...

6-8
porcií

Postup

  1. Jablká umyjeme, ošúpeme a nakrájame na plátky.
  2. Rúru predhrejeme na 200 °C
  3. Do kastróla so žĺtkom nalejeme časť mlieka, zamiešame a prilejeme zvyšné mlieko. Vianočku nakrájame na cca. 1cm hrubé plátky (asi na takých 12 či 14 plátkov) a dáme do mlieka luhovať.
  4. Medztým ako sa luhujú si pekáč vymastíme maslom a tvaroh premiešame s trochou kryš. cukru a hrozienkami.
  5. Polovicu (teda asi tých 6 alebo 8) plátkov vianočky poukladáme tesne vedľa seba. Na tie plátky dáme dáme tvaroh a zatlačíme ho do vianočky tak, aby bol tvaroh zarovno okrajov vianočky. Na tvaroh dáme jablká , posypeme trochou škorice a cukru a ak nám vystal ešte tvaroh, môžeme ním posypať povrchu jablká. Zakryjeme druhou polovicou zvyšných plátkov viamočky a dáme na vrch ešte kúsok masla a snažíme sa opatrne potrieť každý vrchný plátok vianočky. Dáme piecť do trúby a po vychladnutí žemlovky ju posypeme škoricou a cukrom.
  6. PS: tu je ten preblém že som zabudla stopnúť čas ako dlho by sa to malo piecť ale to určite zbadáte.