Babičkin orechovník

Autor receptu: jarunecka

Tento orechovník ma naučila moja babička a je fakt úžastny namiesto orechovej plnky babka dávala aj makovú alebo čokoládovú nutelu oplatí sa ho vyskúšať

40 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Kvasok: do vlažného mlieka pridáme kryš. cukor a rozdrvíme droždie a necháme vykysnúť mimo plynu
  2. Zmes: múku, soľ, prášok do pečiva a olej zmiešame, pridáme kvasok a zamiesime cesto do hladka, podľa potreby pridávame po kúsku mlieko, necháme vykysnúť, cesto si rozdelíme na tri časti, vyvaľkáme a pridáme plnku a stočíme, pomastíme olejom a dáme piecť, pekáč si vymastíme ja som cesto skušala robit pomocou domacej pekarne a vyšlo perfektne
  3. Plnka: orechy pomelieme, zmiešame s kry. cukrom a vanilkou + trochu vody aby bolo vlhké