Babgulyás (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...alebo fazuľová ako od babičky :-) varil som ju včera a zjedla sa podozrivo rýchlo...

20 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...fazuľu som namočil deň vopred. Na druhý deň som nakrájal cibuľu na drobno a dal som ju do hrnca na rozpálený olej, po chvíľke som pridal nakrájanú mrkvu a petržlen, pokiaľ sa to restovalo, tak som nakrájal na drobno polovicu cesnaku a pridal som ho k cibuli a zelenine. Keď bola cibuľka porcelánovitá (nemusí byť vždy sklovitá) tak som do hrnca pridal fazule (dva druhy) aj s vodou v ktorej boli namočené, kože z domácej slaniny(nie sú v surovinách) bobkový list a očistené koleno (teraz som mal vákuové, bez kosti, ale s kosťou je také naozajstnejšie) a nechal som to pomaličky variť, asi dve hodiny...
  2. ...zalial som to vodou až po vrch, nie ako na fotke vyššie. Po 2 hodinách bola fazuľa už skoro mäkká a koleno bolo tak akurát, tak som ho vybral a nakrájal na drobno. Do hrnca som hodil 2 chilli papričky a nakrájané zemiaky...
  3. ...pokiaľ sa zemiaky varili, tak som si na oleji z múky a sladkej papriky spravil zápražku, hotovú som ju zalial studenou vodou. Keď boli zemiaky uvarené, vylial som zápražku do hrnca, pridal som paradajku nakrájanú na úplne malé kúsky... potom som sa porezal. Nechal som to všetko spolu prevrieť. Pridal som štipku majoránky, zvyšný cesnak a na sucho opečené kolieska dobrej klobásy, podával som s chlebom...dobrú chuť