Ázijský balíček -Basa so zeleninou -ako oklamať zákazníka

Autor receptu: 2010

Basa Fish, Bocourti, Bocourti Catfish, Bocourti Fish, Sutchi Catfish, a Pangasius. alebo oficialne meno -Pangasius bocourti-.Takze nenazveme to Pangas ale druhym menom bocourti v skratke basa. Kamarat ma restauraciu a vzhladom na rastuce ceny vsetkeho a stalu krizu a vysoke minimalne mzdy. Treba improvizovat a tu je prezleceny Pangas pardon Basa za azijsku specialitu , inac to chuti vyborne.Tradicne sa recept robi v bananovych listoch ale co...

30 minut minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Filety z Pangasa dame do misky s na drobno nakrajanym cerstvym zazvorom a cesnakom a zalejeme teriyaky marinadovou. ( http://varecha.pravda.sk/recepty/marinada-teriyaki-/12955-recept.html ). Nechame marinovat cca 30 minut.
  2. Mrkvu, cukinu a jarnu cibulku nakrajame na jullien - na zapalky. Rozohrejeme si trubu .
  3. Tradicne sa taketo balicky robia v bananovych listoch ktore davaju jedlu prijemnu aromu. Ako nahradu sme dali papier na pecenie ( je problem to davat do alobalu ked sa pridava citronova stava , tvrdia ze uvolnuje chemikalie ..,?).Aby sme tiez dostali prijemnu aromu na spodok sa pouklada cerstvy koriander na to sa polozi filet marinovanovaneho Pangasiusa, na to na jemno nakrajana mrkva z cuketa a jarna cibulka , poleje marinadou, prelozi na polku .Prida sa dalsia zelenina a marinada a vsetko sa zviaze do balicka a da sa piect na cca 15 minut.