Rezance s kuracím mäsom

Ázijské vaječné rezance s kuracím mäsom (fotorecept)

Autor receptu: quavers

Obyčajný recept na rezance (nudle). Marináda je od the Hairy Bikers ( Asian Adventure).

Postup

  1. Pripravili sme si veci na marinadu. Sake ci mirin by nemal byt problem kupit v Tescu ci pripadne v Lidl. Alebo v nejakom azijskom orientovanom obchode. My sme ale mirin nemali, tak sme si pripravili biele vino. Taktiez je len na vas ci pouzijete sake, kedze sake je ryzove vino. A mirin je podobne sake , ale ma to nizsiu hodnotu ryzoveho vina a vacsiu hodnotu cukru.
  2. Takze do misky si nalejeme sojovu omacku - 150 ml, sake 50 ml, mirin - 75 ml a pomiesame to. Kedze sme momentalne mirin doma nemali, tak sme pouzili biele vino ( my sme mali len bublinkove biele vino). Do 1/2 pohara sme naliali vino, ale postaci i do 1/4 a pridali sme 1-2 polievkove lyzice cukru. Je len na vas kolko lyzic cukru date. Taktiez ohladne vina budte opatrni, lebo ak ho pridate vela, bude ho velmi citit.
  3. Tri kuracie prsia sme nakrajali na mensie rezanceky a dali ich do marinady. K nim sme na drobno nakrajany zazvor a jeden strucik cesnaku, ktory sme nakrajali na drobno. Na koniec sme pridali 2 polievkove lyzice cukru a vsetko spolu pomiesali. A dali sme marinadovat asi na 4 hodiny do chladnicky. Ale je to na vas ako dlho nechate maso marinadovat, no bolo by dobre aspon hodinu.
  4. Nase vajecne rezance sme si uvarili vo vode, takisto sme urobili vo vode i zeleninu. Popritom sme vyprazili maso na panvici. My sme si zvysnu marinadu preliali do maleho hrnca a trochu sme ju uvarili, aby sme z nej mohli spravit cosi ako omacku. Na konci, ked sme uz mali vsetko hotove sme dali vsetko do jednej panvice, naliali sme k tomu omacku a pomiesali sme este raz a pochutili si :).