Ázijské ryžové vermicelli rezance s kuracím mäsom fotorecept

chutimi - fotkachutimi, 8. januára 2015
Ázijské ryžové vermicelli rezance s kuracím mäsom (fotorecept)
Foto: chutimi

Trochu komplikovanejší recept, ktorý si vyžaduje rýchly postup a mať všetko vopred pripravené. Je podobný jednému z mojich predchádzajúcich receptov (http://varecha.pravda.sk/recepty/azijske-rezance-s-kuracim-masom-fotorecept/56064- recept.html), len autentickejší, náročnejší Zobraziť celý popisTrochu komplikovanejší recept, ktorý si vyžaduje rýchly postup a mať všetko vopred pripravené. Je podobný jednému z mojich predchádzajúcich receptov (http://varecha.pravda.sk/recepty/azijske-rezance-s-kuracim-masom-fotorecept/56064- recept.html), len autentickejší, náročnejší na prípravu, no zároveň aj chutnejší.

3-4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 bal (cca. 200g)
100 g rôzne farby
100 g čerstvá
100 g
 čerstvý
2 strúčiky
3 ks
1 ČL
4 PL
1/2-1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravte si všetky suroviny (na fotke chýba ešte soľ, korenie a cukor). Olej použite ideálne arašidový. Ja som ho nemal, použil som olivový.

    Ázijské ryžové vermicelli rezance s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie mäso, čínsku kapustu a papriku pokrájajte na rezance. Mrkvu pokrájajte na malé hranolčeky s čo najmenším prierezom (u mňa cca. 2x2mm, dĺžka cca. 5 cm). Cibuľu nakrájajte na vačšie kusy a rozdeľte jednotlivé vrstvy.

    Ázijské ryžové vermicelli rezance s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravte si marnádu na mäso. Do misky si dajte 2 PL vlažnej vody, 2 PL ryžového octu, soľ, ČL krýštálového cukru a biele korenie. Vymiešajte pokým sa cukor a soľ nerozpustí a všetky zložky sa nespoja. Potom vložte mäso a dobre premiešajte. Nechajte odpočívať.

    Ázijské ryžové vermicelli rezance s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zázvorovo-cesnaková pasta: Očistite si cesnak a rovnaké množstvo zázvoru. Nakrájajte na kusy a prelisujte. Pridajte nasekanú chilli papričku a vymiešajte na pastu.

  5. 5

    Sezam opražte na suchej panvici a odložte.

    Ázijské ryžové vermicelli rezance s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rezance: Vo vode si uvarte rezance. Ja som použil ryžové vermicelli, môžete použiť aj pšeničné. Urobte ich aby zostali mierne nedovarené (ešte prejdú tepelnou úpravou, tak aby ste ich vo finále nerozvarili). Zlejte vodu a prepláchnite dobre studenou vodou aby ste úplne zastavili proces varenia. Pokiaľ sú rezance dlhé, nakrájajte/nastrihajte ich na menšie kusy (5-10 cm). Rezance dajte do nádoby a prelejte olejom aby sa nelepili, môžete pridať aj trochu sójovej omáčky a rybej omáčky. Premiešajte.

    Ázijské ryžové vermicelli rezance s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Omeleta: Vymiešajte 2 vajcia so soľou a bielym korením. Na rozpálenej panvici alebo woku pripravte omeletu ale príliš ju nevysušte. Keď je hotová, natrhajte/narežte ju na menšie kúsky a odložte.

    Ázijské ryžové vermicelli rezance s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zoberte si nádobu s mäsom a zlejte prebytočnú šťavu. Pridajte vajco a vmiešajte. Postupne pridávajte kukuričný škrob (4PL) a olej a miešajte, kým vám nevznikne homogénne "cestíčko", ktorým sú obalené jednotlivé kúsky mäsa. Na rozpálenej panvici s olejom alebo woku mäso orestujte, ale dajte pozor aby ste ho nevysušili. Musí ostať šťavnaté.

  9. 9

    Jednotlivé porcie robte samostatne. Na panvici alebo woku rozohrejte olej. Vložte zázvorovo-cesnakovú pastu s chilli. Orestujte na nej plátky cibule a mrkvu cca. 2 minúty. Pridajte čínsku kapustu a krátko (asi minútku) restujte. Teraz pridajte rezance a opražte ich s ostatným obsahom na panvici za stáleho prehadzovania. Zároveň sa premiešajú so zeleninou. Pridajte sójovú a rybaciu omáčku, trochu ryžového octu, mäso, natrhanú omeletu a sezam. Dobre poprehadzujte, premiešajte a ešte krátko orestujte. Ak máte sezamový olej, pridajte 1 ČL.

    Ázijské ryžové vermicelli rezance s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ihneď servírujte. Dobrú chuť!

    Ázijské ryžové vermicelli rezance s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

dosa
no, vyzera to uzasne, hned by som si dala - ale pojdem radsej do Astry - vsetky tieto speciality navaria vzdy lepsie ako ja, tak sa uz o to ani nepokusam....
evanaaa
Zajtra idem robiť niečo podobné, kuracie prsia, zelenina, ryžové rezance, potrebovala som len trochu inšpirácie, zázvorovú pastu som kúpila nedávno ( Lidl), použijem ju....
eviana
@chutimi , no tak mal si ma už po predchádzajúcich receptoch dosť naklonenú a týmto si ma dostal úplne... woooou, paráda, 5* jasných :)
2010
Taka povianocna nizkokaloricka - dietna verzia tvojho receptu vermicelli nahradene shirataki, prsia grilovane, skrob jednou lyzickou arrowroot a cierny sezam na dekoraciu.



jarunka
Mam doma tie rezance, urobim zajtra. Ziada sa mi nieco take.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia