Avokádový toast s mungo fazuľkou

Autor receptu: patincatsomekitchen

Už by to chcelo jar, tak si ju privolajme takýmto zeleným receptíkom :)
http://www.patincatsomekitchen.com/avokadovy-toast-s-mungo-fazulou

Postup

  1. Naklíčte mungo fazuľu minimálne dva dni vopred.
  2. V miske roztlačte vidličkou avokádo, pridajte prelisovaný cesnak, soľ a pokvapkajte citrónovou šťavou.
  3. Toasty natrite avokádovou nátierkou, posypte mungo fazuľou, tekvicovými semienkami a petržlenovou vňaťou. Ozdobte červenou cibuľou pokrájanou na tenké mesiačiky.
  4. Klíčenie mungo fazuliek
    Klíčenie: Do misky vložte mungo fazuľu, prepláchnite, následne ju zalejte vodou a nechajte odstáť cez noc. Na druhý deň vodu zlejte a mungo fazuľu znova prepláchnite. Fazuľu by ste mali prepláchnuť niekoľkokrát za deň. Fazuľu nechávam stáť pri izbovej teplote. Po dvoch dňoch už budete mať fazuľu naklíčenú, môžete ju ale nechať dlhšie, klíčky budú väčšie.